Fundația Orange

Patrulatere

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 17.09.2016

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru reprezentarea plană a tuturor patrulaterelor învățate, prin jocul digital GeoGebra.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de profesor Tatiana Predoană, Fundația Noi Orizonturi, revizuit de Simona Roșu, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii de clasa a VII-a vor exersa reprezentarea plană a tuturor patrulaterelor învățate, aplicarea corectă a proprietăților referitoare la paralelogram, paralelograme particulare și trapez. În rezolvarea problemelor, vor folosi formulele de calcul pentru ariile acestora. Utilizând jocul Geogebra 3D Grapher, elevii vor construi diverse patrulatere învățate și vor pune în evidență corect proprietățile referitoare la paralelogram, paralelograme particulare și trapez.


Alte informații

Clasa a VII-a - Reprezentarea plană a tuturor patrulaterelor învățate, utilizând aplicația GeoGebra.


Digitaliada, profesor de Matematică

Romania, București

Trimis la 17.09.2016 - 15:51


Materiale similare

Tangente duse dintr-un punct exterior la un cerc

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Lecția este abordată transdiciplinar astfel încât elevii să înțeleagă că matematica se află în tot ce ne înconjoară. Pornind de la imaginea unei biciclete rezolvăm aplicații în care intervine noțiunea de tangentă la cerc și aflăm avantajele utilizării unei biciclete folosind aplicațiile Google.

Matematica Altfel

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material arată că matematica poate fi altfel. Conține idei, linkuri, teste, aspecte de la diferite lecții, fișe de lucru, expoziții cu materialele copiilor și multe altele.