Fundația Orange

Patrulatere

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 17.09.2016

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru reprezentarea plană a tuturor patrulaterelor învățate, prin jocul digital GeoGebra.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de profesor Tatiana Predoană, Fundația Noi Orizonturi, revizuit de Simona Roșu, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii de clasa a VII-a vor exersa reprezentarea plană a tuturor patrulaterelor învățate, aplicarea corectă a proprietăților referitoare la paralelogram, paralelograme particulare și trapez. În rezolvarea problemelor, vor folosi formulele de calcul pentru ariile acestora. Utilizând jocul Geogebra 3D Grapher, elevii vor construi diverse patrulatere învățate și vor pune în evidență corect proprietățile referitoare la paralelogram, paralelograme particulare și trapez.


Alte informații

Clasa a VII-a - Reprezentarea plană a tuturor patrulaterelor învățate, utilizând aplicația GeoGebra.


Digitaliada, profesor de Matematică

Romania, București

Trimis la 17.09.2016 - 15:51


Materiale similare

Marțișoare matematice

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.

Teorema lui Pitagora demonstrată cu ajutorul printării 3D

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Demonstrarea teoremei lui Pitagora poate fi realizată în multe moduri, dar folosirea imprimării 3D poate fi o modalitate interesantă și interactivă de a înțelege conceptul și de a vedea cum funcționează teorema.