Fundația Orange

(Premiat 2020, Alte materiale, I-IV) Istorie IV. Manual adaptat pentru copii cu CES

Concurs

Alina Voinea

Trimis la 31.01.2020

Istorie
ISTORIE, IV ÎNCEPĂTOR PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Apărut pe 8 ianuarie 2020, manualul de istorie pentru clasa a IV-a este primul manual de istorie din România adaptat pentru lucrul cu copiii cu CES și al treilea din seria publicată de CereUnManual.ro. CereUnManual.ro este proiectul meu civic, personal, pe care l-am lansat în septembrie 2019, pentru că statul român nu ajută cu materiale didactice copiii cu CES, iar nevoia este enormă. Manualele lucrate de mine sunt PRIMELE din România de acest fel.Alte materiale educaționale


Documente


Manualul adaptat de istorie pentru clasa a IV-a urmărește programa școlară valabilă în anul publicării, simplificând însă conținuturile, pentru a fi accesibil pentru copiii cu dificultăți de învățare; de asemenea, manualul folosește fonturi ușor de citit, de dimensiuni mari, cu diferențiere pe silabe, care facilitează lectura inclusiv pentru copiii cu diverse probleme de vedere, cu dislexie sau cei care încă citesc cu dificultate.

Exercițiile urmăresc fixarea cunoștințelor și întreaga structură urmărește tematicile școlare ale clasei a IV-a, astfel încât și copiii cu CES integrați în școli să poată studia aceleași subiecte pe care le studiază colegii lor, în același timp.

Această structurare ajută și eforturile cadrelor didactice, întrucât facilitează predarea, atribuirea de teme de lucru acasă și la clasă și notarea elevilor cu CES conform cu abilitățile acestora, pe materiale concrete, accesibile.

CereUnManual.ro


Alina Voinea

România, București, București

Trimis la 31.01.2020 - 17:04


1 comentariu

avatar

manual istorie

de Pancescu Cornelia | 09.04.2020 13:00

Imi place acest manual. Il voi folosi cand voi avea clasa a IV-a.
Felicitari!

Răspunde

Materiale similare

Bingo Educațional

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV, V, VI, VII, VIII

Aplicația Bingo Educațional permite generarea unor cartonașe unice pentru jocul Bingo. Acest joc poate fi utilizat la orice disciplină, de la nivel preșcolar, până la nivel universitar. Toate jocurile elaborate rămân disponibile pentru alți utilizatori. Site: https://cubulet.ro/EduBingo/

Mihai Viteazu

Istorie
ISTORIE, IV

Materialul a fost creat în scopul aprofundării/evaluării cunoștințelor istorice despre domnitorul Mihai Viteazu. Se adresează elevilor și profesorilor.