Fundația Orange

(Premiat 2023, Proiectare didactică V-VIII) - Elemente de limbaj muzical. Ritmul (clasa a V-a)

Concurs

Claudia Mazilu

Trimis la 13.05.2023

Educație muzicală
EDUCAȚIE MUZICALĂ, V MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Proiectul de față reprezintă planificarea Unității de învățare: Elemente de limbaj muzical. Ritmul, capitol de bază al materiei Educație muzicală. Se adresează clasei a V-a și este structurat în 10 lecții, dintre care 8 de predare, una de Consolidare și o ultimă lecție de Evaluare.


Proiecte didactice


Multimedia


Link: https://view.genial.ly/6436737e74960500185315c3

Realizat în platforma Genial.ly (platformă ce permite utilizarea elementelor de interactivitate), proiectul reprezintă o variantă modernă de proiectare didactică prin care profesorul să dispună de toate elementele necesare desfășurării lecției.

Planificarea fost gândită a fi utilizată de către cadrul didactic la clasă pe întreg parcursul UNITĂȚII destinate RITMULUI muzical, acesta accesându-o de pe calculator și având deja create legăturile către: toate cele 10 proiecte de lecție, către exercițiile interactive, materialele video dar și temele de realizat, proiectul însoțind toate etapele de desfășurare a lecției.


Alte informații

Materialul este însoțit și de un video de prezentare, pentru a facilita navigarea în interiorul proiectării didactice.

Poiectul conține 130 de slide-uri și cuprinde materiale video, exerciții interactive, fișe de lucru și teme realizate în totalitate de către autor, conform Programei școlare pentru disciplina Educație muzicală, clasa a V-a.


Claudia Mazilu, profesor de Muzică și mișcare

Școala Italiană Internațională Aldo Moro București, Popesti Leordeni, Ilfov, Ilfov

Trimis la 13.05.2023 - 16:26


Materiale similare

Bingo Educațional

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV, V, VI, VII, VIII

Aplicația Bingo Educațional permite generarea unor cartonașe unice pentru jocul Bingo. Acest joc poate fi utilizat la orice disciplină, de la nivel preșcolar, până la nivel universitar. Toate jocurile elaborate rămân disponibile pentru alți utilizatori. Site: https://cubulet.ro/EduBingo/

De la valorile notelor muzicale la valorile umane

Educație muzicală
EDUCAȚIE MUZICALĂ, V

De la valorile notelor la valorile umane este o lecție de consolidare a cunoștinelor dobândite în cadrul unității de învățare legată de durata sunetelor. Este o proiectare modernă, interdisciplinară, care dezvoltă gândirea abstractă, dezvoltarea personală și realizează interconexiuni cu alte științe.