Profesori de matematică și TIC din toate edițiile Digitaliada s-au reunit la București pentru un nou seminar de formare.
La eveniment, care a avut loc în perioada 2-5 februarie 2019, au participat profesori din 22 de școli Digitaliada din zona de sud-est a țării. "Sesiunile de formare au fost intense și consistente. Am simțit că fac parte dintr-o echipă, cu toții fiind interesați cu adevărat de a descifra tainele aplicațiilor digitale care pot facilita înțelegerea matematicii și informaticii în rândul elevilor noștri" - Mihaiela Sava, director și profesor de matematică la Școala Gimnazială Costești, județul Buzău.
Agenda evenimentului a cuprins prezentarea instrumentelor digitale și a noilor aplicații digitale de mate și TIC recomandate pentru semestrul II, consolidarea utilizării aplicației GeoGebra și a tablei interactive, prezentarea cursului Google Certified Educator Nivelul 1 și prezentarea bunelor practici din diverse școli, dar și a experiențelor de la clasă.
"Folosirea tabletelor la orele de curs a dus la o creștere a prezenței la orele de matematică, în special pentru elevii care, să spunem, nu prea iubeau matematica", sunt cuvintele profesorului de matematică Ion Tudose, de la Școala Gimnazială Chiojdeni, județul Vrancea.
Profesorii-formatori care au pregătit și susținut prezentările sunt: Nicoleta Duma de la Școala Gimnazială "Mircea Luca" Băișoara, Anișoara Apostu de la Școala Gimnazială Piscu, Alin Danciu de la Școala Gimnazială Sîncraiu de Mureș, Szilárd Szász de la Școala Gimnazială Sîncraiu de Mureș, Maria Rus de la Școala Gimnazială Luna. Toate sesiunile de formare au fost coordonate de către expertul educațional al proiectului, Adina Roșca.
"Cu siguranță, folosirea tehnologiei aduce un plus valoare învățământului românesc. Eu cred că educația digitală ar trebui să fie implementată în toate școlile din România", spune directorul și profesorul de matematică Alin Danciu de la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș.