Fundația Orange

Teoreme importante, aplicate în triunghiul dreptunghic

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 12.03.2018

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru calculul lungimilor catetelor, înălțimii, ipotenuzei în triunghiului dreptunghic cu ajutorul teoremelor importante studiate: teorema lui Pitagora, teorema înălțimii, teorema catetei.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de profesor Tatiana Predoană, Fundația Noi Orizonturi, în cadrul programului - pilot Digitaliada, revizuit de Monica Popovici, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii vor calcula lungimi (lungimile catetelor, înălțimii și ipotenuzei în triunghiului dreptunghic), cu ajutorul teoremelor importante studiate anterior: teorema lui Pitagora, teorema înălțimii, teorema catetei.

Utilizând aplicația GeoGebra Math Calculators, elevii vor descoperi că pot aplica teoremele, în diverse figuri geometrice, cu scopul calculării dimensiunilor unor laturi. Elevii vor lucra individual.


Alte informații

Clasa a VII-a - Calculul lungimilor catetelor, înălțimii, ipotenuzei în triunghiului dreptunghic, cu ajutorul teoremelor importante studiate: teorema lui Pitagora, teorema înălțimii, teorema catetei, utilizând aplicația GeoGebra.


Digitaliada

Romania, București

Trimis la 12.03.2018 - 17:42


1 comentariu

avatar

complement

de antonio | 18.05.2018 11:26

Baltagul

Răspunde

Materiale similare

Marțișoare matematice

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.

Teorema lui Pitagora demonstrată cu ajutorul printării 3D

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Demonstrarea teoremei lui Pitagora poate fi realizată în multe moduri, dar folosirea imprimării 3D poate fi o modalitate interesantă și interactivă de a înțelege conceptul și de a vedea cum funcționează teorema.