Fundația Orange

Comunicate de presă


Încep înscrierile Digitaliada

Încep înscrierile Digitaliada

București, 7 martie 2019: Fundația Orange deschide concursul de selecție a 10 școli gimnaziale din mediul rural care vor fi incluse în programul de educație digitală – Digitaliada, începând cu anul școlar 2019-2020.

Selecția școlilor se va face în trei etape, iar prima etapă se desfășoară online în perioada 7-31 martie 2019, pe platforma Digitaliada. Informații suplimentare sunt disponibile în Metodologia de selecție.

Copiii din cele 10 școli selectate vor învăța într-un laborator digital echipat cu tablete, pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Profesorii de matematică și TIC vor participa la sesiuni de formare în utilizarea kit-ului de conținut digital pentru gimnaziu: un pachet complet de aplicații și ghiduri de predare/ testare pentru fiecare an de studiu. Laboratorul digital poate fi folosit însă de orice profesor din școală.

„Am aplicat de trei ori la acest proiect, iar a treia oară a fost cu noroc. De fiecare dată am încercat să vedem cum ar trebui să ne îmbunătățim aplicația astfel încât și școala noastră să poată deveni școală digitală. Acum, că facem parte din proiect, am certitudinea că aplicațiile de care beneficiază elevii contribuie real la apropierea acestora de matematică, făcând-o mai captivantă, iar laboratorul digital este utilizat în contexte educaționale diverse” - Cristian Dragomir, director Școala Gimnazială Dragomirești, județul Dâmbovița.

Până acum, Digitaliada a ajuns la 4.500 de elevi din 40 de școli de la sate, care învață acum Matematică și Informatică la cel mai înalt nivel, prin metode digitale interactive. „Predarea digitală îi încurajează pe profesori să facă legătura dintre o materie și aspectele practice ale vieții, iar pe elevi îi determină să folosească tabletele în scop de învățare. Unii dintre ei și-au descărcat acasă, pe propriile echipamente, o parte din aplicațiile folosite la școală și au exersat pe cont propriu rezolvarea exercițiilor și a problemelor propuse de acestea”, a declarat Adina Roșca, expert educațional în proiectul Digitaliada.

Digitaliada a reușit să demonstreze deja impactul pozitiv pe care îl poate avea educația digitală în școlile rurale. Îmbunătățirea notelor copiilor la aceste două discipline și interesul general crescut față de matematică și TIC reflectă disponibilitatea profesorilor de a lucra digital cu elevii lor. Aceste școli au devenit un exemplu regional și întreaga comunitate beneficiază de schimbarea produsă.

„Profesorii Digitaliada sunt deschizători de drumuri în ceea ce privește educația digitală în România. Există școli care au solicitat să participe cu proprii elevi la ore demonstrative de Matematică pe tablete, ținute de profesorii noștri. În 3 ani, Digitaliada a creat o comunitate națională și, în același timp, a condus la crearea unei comunități online în jurul platformei www.digitaliada.ro. Vom continua să investim și să susținem aceste comunități, oferindu-le mijloace prin care să poată folosi, crea și împărtăși cât mai mult conținut educațional digital”, a declarat Dana Deac, președinte al Fundației Orange.

6 comentarii

avatar

Nu stiu

de Vasile Ion | 11.03.2019 20:21

Vreau sa faca copiii ore pe tableta

avatar

Tableta

de Corina | 05.04.2019 22:37

E bine sa stie sa foloseasca tableta, insa va spun ca tot creionul si hartia trebuie sa fie de baza. Eu am insistat cu copiii mei pe hartie si creion! In tableta stau cu nasul toata ziua... Acum fiu-meu (clasa a saptea) e avansat cu un an la mate si engleza. Anul trecut unul dintre profesorii americani de la scoala sa s-a mirat ca un copil de imigrant, care facuse parte din programul Engleza A Doua Limba, era atat de bun la limba engleza.
Fiii-mea e abia clasa a doua dar merge bine, zice profesoara de clasa. Am dat-o la pian ca sa stea mai putin in tableta.
Au tablete de la scoala si la scoala.
Credeti-ma ca nu invata nici macar cum invatam noi inainte de 89. Copiii de azi Nu invata in ciuda atator conditii nemaipomenite! Sunt lenesi, tableta si eranele astea ii invata asa comozi. Eu ma lupt zilnic cu ai mei sa invete, dar nu sunt multumita! Noi, (matematica se invata numai prin varful creionului - zicea profesorul meu de matematica datorita caruia am reusit sa intru la liceu, profesorul tatalui, era profesor batran atunci...si alti profesori din Bucuresti care m-au meditat) am invatat mult mai mult! ...tableta e bine sa stie s-o foloseasca, desigur, dar adevarata dezvoltare a mintii se face in viata reala facand PRACTIC

avatar

Ideea dumneavoastră rezonează cu dorința elevilor si profesorilor noștri. Sper sa putem înscrie scoala.

de Vameșu Sidonia Claudia | 14.03.2019 20:01

Voi propune profesorilor din scoala noastră ,implicit elevilor si părinților acestora înscrierea scolii noastre. Sunt in mediul rural si ne dorim sa reducem cat mai mult diferențele intre noi si mediul urban.

avatar

Inscriere

de Sardaru Elvira | 15.03.2019 12:48

Doresc sa deschidem drumuri si acelor copii care nu stiu sa viseze.

avatar

Sansa pentru copiii satelor din Teleorman si Giurgiu

de Corina | 05.04.2019 22:26

Copiii din Teleorman si Giurgiu nu au posibilitatea sa viseze. Dati-le si unora dintre ei o sansa! ...toata tara rade de locuitorii din Teleorman c-ar fi prosti, dar nimeni nu face nimic sa le ofere macar o sansa cat de mica!

avatar

Scolile din Telorman si Giurgiu

de Corina | 05.04.2019 22:23

Am observat de-a lungul timpului ca Niciodata nu sunt alese scoli si din judetele Teleorman si Giurgiu pentru vreo actiune de genul acesta. De ce? Rade toata tara ca cei din Teleorman ar fi cei mai prosti, dar nimeni nu le da nici o sansa celor de la tara de acolo. Innotam prin noroaie, sanse de mai bine NU EXISTAU si nici NU EXISTA, scoli de slaba calitate, locuri de munca aproape deloc, nici apa buna de baut nu este nici macar acum dupa 30 de ani, cum sa ne crestem copiii in asemenea conditii?!
De aceea ne-am luat lumea in cap! ...insa ne-au ramas acolo rude cu copii, batrani...faceti ceva si pentru Teleorman si Giurgiu! Nici macar o scoala nu o baga nimeni in seama! ...of, Doamne! Daca as avea bani as face eu si scoli, si sosele, si apa, si wcuri, as as desfiinta carciumile, as face si spitale...