Fundația Orange

Teorema lui Pitagora

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 17.09.2016

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru clasa a VII-a privind învățarea Teoremei lui Pitagora prin aplicația GeoGebra Math Calculators.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de profesor Tatiana Predoană, Fundația Noi Orizonturi, în cadrul programului - pilot Digitaliada, revizuit de Monica Popovici, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii de clasa a VII-a vor aplica teorema lui Pitagora pentru calculul lungimiilor catetelor/ipotenuzei în triunghiul dreptunghic și celelalte teoreme învățate anterior.

Ora va debuta cu un rebus care are ca soluții cuvinte cheie din lecție. Utilizând jocul GeoGebra Math Calculators, elevii vor observa că triunghiurile dreptunghice pot avea dimensiuni diferite și vor descoperi că pot aplica teorema lui Pitagora în diverse figuri geometrice, cu scopul calculării dimensiunilor unor laturi. Elevii vor lucra individual și câte doi.


Alte informații

Clasa a VII-a - Aplicarea formulei lui Pitagora (pentru calculul lungimiilor catetelor/ipotenuzei în triunghiul dreptunghic) și a teoremelor învățate anterior, utilizând aplicația GeoGebra.


Digitaliada

București

Trimis la 17.09.2016 - 15:54


Materiale similare

Marțișoare matematice

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.

Teorema lui Pitagora demonstrată cu ajutorul printării 3D

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Demonstrarea teoremei lui Pitagora poate fi realizată în multe moduri, dar folosirea imprimării 3D poate fi o modalitate interesantă și interactivă de a înțelege conceptul și de a vedea cum funcționează teorema.