Fundația Orange

Teorema lui Pitagora

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 17.09.2016

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru clasa a VII-a privind învățarea Teoremei lui Pitagora prin aplicația GeoGebra Math Calculators.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de profesor Tatiana Predoană, Fundația Noi Orizonturi, în cadrul programului - pilot Digitaliada, revizuit de Monica Popovici, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii de clasa a VII-a vor aplica teorema lui Pitagora pentru calculul lungimiilor catetelor/ipotenuzei în triunghiul dreptunghic și celelalte teoreme învățate anterior.

Ora va debuta cu un rebus care are ca soluții cuvinte cheie din lecție. Utilizând jocul GeoGebra Math Calculators, elevii vor observa că triunghiurile dreptunghice pot avea dimensiuni diferite și vor descoperi că pot aplica teorema lui Pitagora în diverse figuri geometrice, cu scopul calculării dimensiunilor unor laturi. Elevii vor lucra individual și câte doi.


Alte informații

Clasa a VII-a - Aplicarea formulei lui Pitagora (pentru calculul lungimiilor catetelor/ipotenuzei în triunghiul dreptunghic) și a teoremelor învățate anterior, utilizând aplicația GeoGebra.


Digitaliada

București

Trimis la 17.09.2016 - 15:54


Materiale similare

Tangente duse dintr-un punct exterior la un cerc

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Lecția este abordată transdiciplinar astfel încât elevii să înțeleagă că matematica se află în tot ce ne înconjoară. Pornind de la imaginea unei biciclete rezolvăm aplicații în care intervine noțiunea de tangentă la cerc și aflăm avantajele utilizării unei biciclete folosind aplicațiile Google.

Matematica Altfel

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material arată că matematica poate fi altfel. Conține idei, linkuri, teste, aspecte de la diferite lecții, fișe de lucru, expoziții cu materialele copiilor și multe altele.