Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2016-2017


comuna Solonț, județul Bacău

Școala Gimnazială Solonț

Aflată într-o zonă de răzeși de-ai lui Ștefan cel Mare, Școala Gimnazială Solonț este conectată la cele mai moderne tehnologii de predare.

Școala Gimnazială Solonț

FOTO: Școala Gimnazială din Solonț are copii fericiți. Ei găsesc la școală mediul prietenos și ludic prin care învățarea devine atractivă, motivându-i să își dorească și mai mult.


Despre localitate

În depresiunea Tazlău, la poalele de sud-est ale Munților Goșmanu, trăiește o comunitate de apoximativ 3.300 de membri. Situată pe râul Solonț, la 50 km depărtare de orașul-reședință de județ, Bacău, localitatea Solonț face punte între trecut și viitor. Zonă încărcată de istorie, cel mai vechi sat atestat documentar de pe teritoriul comunei a fost Cristești, denumire care vine de la un străvechi Cristea.

La 3 noiembrie 1471, Ștefan cel Mare îi dădea lui Danciul Boldaș o zonă în care să întemeieze satul Cristești, cel mai vechi atestat documentar, din comuna Solonț. Solonț s-a constituit ca așezare în urma deplasării treptate a populației din satele Cristești și Boldășești pe valea pârâului Solonț, în a doua jumătate a secolului al XVI-lea - începutul secolului al XVII-lea, potrivit site-ului comunei Solonț.

Despre școală
În comună există o singură școală cu personalitate juridică, Școala Gimnazială Solonț, care înglobează gimnaziul din satul Solonț, precum și Școala Gimnazială Cucuieți, cu un total de 350 de elevi și 25 de profesori. În gimnaziul din satul Solonț învață 84 de elevi.
Profesorii predau în ambele școli ale comunei.

Școala Gimnazială Solonț în imagini

Povestea Digitaliada

Bucurie mare la Școala Gimnazială Solonț odată cu anunțarea selecției din proiectul Digitaliada, ediția 2016-2017. Școala s-a numărat printre cei 10 câștigători, selectați la nivel național. Școala Gimnazială Solonț a primit un pachet complet de echipamente pentru elevi și profesori: 23 de tablete, laptop, videoproiector, ecran de proiecție pentru laboratorul Digitaliada. Supriza cea mare a constat în tabla inteligentă, livrată și utilizată începând cu anul școlar 2017-2018.

Sesiunile de formare a profesorilor și experiența acestora cu materialele digitale au un impact cu atât mai mare în comunitate cu cât profesorii predau la ambele școli din comună.

Profesorii de mate și T.I.C.

Inițial director la Școala din Cucuieți, Costel Dudău a fost sufletul Digitaliada de la inițierea proiectului și până în prezent.
 
Licențiat în Matematică și Fizică, Universitatea „V. Alecsandri”, Bacău, a urmat studii postuniversitare de Informatică, domeniu care l-a pasionat încă din liceu, unde a obținut diploma de analist-programator.

Elena Lăcătușu spune, zâmbind, că a absolvit și a treia facultate. Prin perseverența cu care a urmat cursurile de formare continuă, doamna profesoară arată că a înțeles să se adapteze noilor cerințe și să nu rămână captivă unui model trecut.

A absolvit Insitututul Politehnic „Gh. Asachi” din Iași - secția Textile-Pielărie în 1993, apoi a urmat cursurile Seminarului Pedagogic Universitar de la Universitatea „Al.I.Cuza” din Iași, a urmat cursuri de formare periodică la aceeași facultate, devenind profesor grad I, iar în 2007 a absolvit studiile postuniversitare de educație tehnologică la Universitatea Tehnică de Construcții București.

Galerie video interviuri: Solonț

Date de contact

Adresa: localitatea Solonț, Județul Bacău, cod 607580

Telefon/fax: +40234.387.742

Web: scoalasolont.blogspot.ro/

E-mail: scoalasolont@yahoo.com

Director: prof. Costel Dudău