Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2016-2017


comuna Băcia, județul Hunedoara

Școala Gimnazială Băcia

O școală dintr-o comunitate tot mai mică, din mediul rural, reușește, prin deschiderea profesorilor, să pună Băcia pe harta educației moderne.

Școala Gimnazială Băcia

Despre localitate

Atestată documentar din sec. al XIV-lea, localitatea Băcia se află la jumătatea distanței dintre orașele Simeria și Călan. În zonă au fost găsite vestigii arheologice datând de pe vremea romanilor. Ca multe alte localități rurale, populația a scăzut semnificativ, de la 2.000 de persoane la recensământul din 2002, la aproximativ 743 de persoane la ultimul recensământ (2011).

Despre școalăÎn comuna Băcia funcționează o singură școală, cu 14 profesori și 49 de elevi la nivel gimnazial. În școală existau computere, însă acestea erau învechite, într-o comunitate în care puțini copii au acces, acasă, la tehnologie. Majoritatea copiilor din Școala Gimnazială Băcia provin din familii cu posibilități materiale reduse, astfel încât puțini dintre ei au acces la mijloacele moderne de informare.

Părinții copiilor din Băcia au cerut, constat, ca elevii să urmeze disciplinele opționale „Prietenul meu, calculatorul”, respectiv „Educație tehnologică”. Școala venit în întâmpinrea dorințelor acestora, aducând în corpul profesoral membri specializați în predarea TIC. Mai mult decât atât, a considerat o mare șansă oferită elevilor posibilitatea de a face parte din proiectul Digitaliada.

Școala Gimnazială Băcia în imagini

Povestea Digitaliada Prin Digitaliada, Școala Gimnazială Băcia, Hunedoara, a beneficat de un pachet complet de echipamente pentru elevi și profesor: o tablă inteligentă, 23 tablete, laptop, videoproiector, ecran de proiecție pentru laboratorul Digitaliada. „Am pornit încet, iar lucrul care ne-a impresionat cel mai tare a fost că pe lângă elevi s-au implicat și părinții, lucru pe care nu l-am prea văzut în ultima perioadă. Am avut și părinți reticenți, dar după ce au înțeles, au venit alături de noi.", povestește fostul director, Emanuela Luca.

Băcia: Profesorii de matematică și TIC

Date de contact

Școala Gimnazială Băcia

Sat Băcia nr. 239, Comuna Băcia, județul Hunedoara, 

Pagină web: scoalabacia.blogspot.ro

Telefon/fax: +40254.264.585

Email: scoalabacia[at]yahoo.com 

Director: Emanuela Luca