Fundația Orange


Mate cu Digitaliada, episodul 3: „Algebra nu este decât o geometrie scrisă, iar geometria o algebră figurată”

Mate cu Digitaliada, episodul 3: „Algebra nu este decât o geometrie scrisă, iar geometria o algebră figurată”

În episodul trei, aflăm povestea matematicienei Marie-Sophie Germain, cea care a spus că „algebra nu este decât o geometrie scrisă, iar geometria nu este decât o algebră figurată”.

Cu această ocazie, recapitulăm tot ce știm despre geometrie, ramură de studiu a matematicii, care se ocupă cu relațiile spațiale ale obiectelor. 

În episoadele 1 și 2 în Mate cu Digitaliada am rezolvat împreună exercițiile de la Subiectul I, din examenul de Evaluare Națională. Le puteți revedea oricând aici!

Mai departe, în episodul de astăzi, creștem gradul de dificultate cu exemple de exerciții și probleme de la punctele 1 și 2, Subiectul II. Elevii își vor reaminti care este primul element de geometrie, punctul,  și cum se notează. Mai mult, vor avea ocazia să exerseze exerciții referitoare la lungimi de segmente, coliniaritate, congruență și să recapituleze tipurile de unghiuri și, de asemenea, să exerseze cu acestea.  Urmărește episodul 3 aici!

 

Iar pentru că tot suntem la capitolul geometrie, la finalul episodului lansăm și provocarea, vom trece de la geometria pe hârtie, la geometria cu hârtie. Dar înainte, pentru că nu mai este foarte mult timp până la examene, venim în ajutorul elevilor și cu un dicționar video de simboluri matematice, accesibil ori de câte ori textul unei probleme devine greu de înțeles. 

Cu Mate cu Digitaliada este mai ușor să vă pregătiți pentru Evaluarea Națională. Abonați-vă la canalul de Youtube al Fundației Orange pentru a fi siguri că nu pierdeți niciun nou episod și recapitulați subiecte din matematică în fiecare săptămână.