Accesând butonul Materiale Digitaliada puteți consulta materialele realizate în cadrul proiectului Digitaliada de către profesorii parteneri Digitaliada (proiecte didactice și ghiduri de predare cu metode digitale), precum și lista cu aplicațiile din proiect și recomandările de utilizare.
Accesând butonul Materiale premiate puteți consulta toate materialele educaționale premiate la primele patru ediții ale concursului Digitaliada.
Accesând butonul Materiale validate puteți consulta toate materialele înscrise pe platforma Digitaliada în primele patru ediții și validate de corpul profesoral partener Digitaliada.
Accesând butonul Materiale în concurs puteți consulta materialele înscrise în concursul online Digitaliada, ediția a cincea, care se desfășoară în perioada 28 octombrie 2020 - 15 ianuarie 2021.
Accesând butonul Alte resurse puteți consulta toate materialele educaționale transmise în afara concursului de către persoane implicate în dezvoltarea și/sau utilizarea mijloacelor educației digitale. Totodată, aici puteți să transmiteți prin intermediul unui formular dedicat propriile materiale didactice digitale pe care doriți să le promovați în afara concursului online.
Maramureș plai cu flori! Exemple de bune practici ale elevilor clasei a II-a de la Școala Gimnazială Oncești, județul Maramureș. Această lecție poate fi folosită în orele de consiliere și orientare atât la clasa a II-a cât si la alte clase din ciclul primar.
Adina-Veronica Godja
Școala Gimnazială Oncești, Maramureș
Revista Pretzels în format PowerPoint, combină in paginile sale creativitatea, ambitia și pasiunea pentru scris a grupului nostru de elevi de la C.N. Gh. Țițeica, cu scopul de a-i pregati pe viitorii liceeni pentru cei mai fascinanți ani din viața lor.
Dincă Antonia-Ștefania
Mehedinți
Școala online ne-a adus provocări de neimaginat. Elevi și profesori, deopotrivă, s-au „reinventat”, au descoperit împreună oportunități de îmbunătățire a competențelor digitale. Materialul propus redă pașii de realizare a unor materiale video, folosind aplicații preinstalate în Windows 10.
Codruț Morariu
Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Mureș
Lecția cuprinde o suită de activități interactive, adresate elevilor de clasa I - activități de citire și scriere a sunetului și literei T, asocierea literei cu un simbol, un video Stop Motion, resurse tip acordeon și chestionar tip plasare, pentru recunoașterea literei T.
Gabriela Krișan
Școala Gimnazială Nr. 7, Maramureș
Materialul, elaborat în conformitate cu prevederile programei și vizând atingerea unui nivel intermediar de deținere a competențelor specifice 4.1., 4.2., 4.3. și 4.4. din programă, propune elevilor de clasa a VII-a inițierea, exersarea, consolidarea cunoștințelor despre pronume.
Florentina Stoian
Școala Gimnazială Nr. 10, Galați
Campania noastră se adresează cadrelor didactice care vor să își îmbunătățească relația cu noile tehnologii de predare, venind în sprijinul acestora cu tutoriale informative axate pe soluții la probleme punctuale în predarea online.
Vlad Bolea
Timiș
Materialul, elaborat în conformitate cu prevederile programei, oferă elevilor de clasa a VII-a posibilitatea explorării, însușirii și consolidării noțiunilor despre textul dramatic în vederea atingerii unui nivel intermediar de deținere a competențelor specifice 2.1. și 2.3. din programă.
Florentina Stoian
Școala Gimnazială Nr. 10, Galați
Activitatea „Povestea cărții de povești” invită elevii la o călătorie în lumea cărților, ocazionând popasuri pe „drumul cărții” spre a cunoaște etapele de fabricare/scriere/editare a hărtiei/cărților, dar și popasuri printre file de carte, în scopul cunoașterii părților ei componente.
Morariu Crina
Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Mureș
Exercițiu de verificare a cunoștințelor obținute la oră.
Zaharia Zoica
Școala Gimnazială „Dan Barbilian”, Galați
Am realizat un demers didactic de tip ERR, pentru o lecție la Limba română. Prezentarea e făcută cu aplicația Bookcreator.
Competențe specifice: 1.1, 1.4, 2.4, 3.2, din programa de CLR, clasa a II-a.
Acest tip de lecție poate fi utilizat pentru predarea online.
Anuța Roșca
Colegiul Național Pedagogic , Maramureș
Jocul de atenție „Lovește cârtița” este un joc de nivel mediu format din 10 partide de vânătoare a cârtițelor ce au înscrisă pe blăniță Roșu/nuanță de roșu. Punctele obținute se totalizează la finalul jocului, după parcurgerea celor 10 partide de vânătoare ce necesită atenție și îndemânare.
Peleșca Mihaela
Școala Gimnazială, Vâlcea