Accesând butonul Materiale Digitaliada puteți consulta materialele realizate în cadrul proiectului Digitaliada de către profesorii parteneri Digitaliada (proiecte didactice și ghiduri de predare cu metode digitale), precum și lista cu aplicațiile din proiect și recomandările de utilizare.
Accesând butonul Materiale în concurs veți putea consulta materialele înscrise în concursul online Digitaliada, ediția a șasea, care s-a desfășurat în perioada 15 noiembrie 2021 - 31 ianuarie 2022. Tot din această secțiune puteți consulta toate Materialele educaționale premiate în primele 6 ediții ale concursului Digitaliada.
Accesând butonul Alte resurse puteți consulta toate materialele educaționale transmise în afara concursului de către persoane implicate în dezvoltarea și/sau utilizarea mijloacelor educației digitale.
Testul propus se adresează elevilor de clasa a V a care studiază limba germană modernă ca limba 2. Este un test de dificultate medie, care poate fi utilizat intr-o lecție de consolidare sau la o lecție de recapitulare a vocabularului pe tema „Freizeit”/Timp liber.
Ramona Angheluș
Galați
Valorificând studii de referință din bibliografia de specialitate (Goldman 2004, Kearney & Schuck 2005, Reyna & Meier 2018) și experiența a două ediții ale Festivalului de videoproiecte educaționale, am reușit să elaborez un model pedagogic de implementare a conținutului video generat de elevi.
Armanda Stroia
Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Cluj
Materialul a fost creat în scopul aprofundării/evaluării cunoștințelor istorice despre domnitorul Mihai Viteazu. Se adresează elevilor și profesorilor.
Cucăilă Ioana
Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”, Hunedoara
Prezentarea patrimoniului cultural local, imaterial din perspectiva cercetărilor colective ale grupului de elevi socolescieni.
Marin Maria
Liceul Tehnologic Toma Socolescu, Prahova
Echipa Digitaliada vă propune noul ghid dedicat predării pe baza metodelor digitale la orele de Fizică, pentru clasa a VII-a, anul școlar 2022-2023.
Digitaliada
Conceptul de funcție este unul fundamental, pentru oricare dintre ramurile matematicii. Aplicația noastră facilitează înțelegerea noțiunilor asociate acestui concept, precum: grafic, intersecție cu axele de coordonate, determinarea unei funcții liniare ce are graficul dat, etc, etc, ... .
Ștefan Poka
Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Cluj
Proiect didactic care se încadrează la aria curriculară Om și societate, disciplina Istorie, având ca discipline integrate Geografia, Educația civică, Muzica și mișcarea. Lecția poate fi desfășurată atât online, cât și în format fizic, fiind integrate aplicații online.
Daniela Preda
Școala Gimnazială Dumitru Hera Bătești, Brazi, Prahova
Intre elevii mei pasionati de instagram si eu, obligata sa fac fise si rezumate pentru fiecare lectie, s-a nascut cumva ideea unui set de cartonase care rezuma notiunile demne de retinut la TIC.
Oana Daniela Gheorghiu
CN Ion Creanga si SG Petrache Poenaru, București
Echipa Digitaliada vă propune noul ghid dedicat predării pe baza metodelor digitale la orele de Chimie, pentru clasa a VIII-a, anul școlar 2022-2023.
Digitaliada
Deprinderile de calcul algebric, reprezintă o achiziție valoroasă pe care un absolvent de gimnaziu ar trebui să o aibă la intrarea în ciclul liceal. Activitatea GeoGebra propusă aici este o bună ocazie de a exersa calculul algebric prin rezolvarea ecuațiilor.
Ștefan Poka
Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Cluj
Lecție interactivă de predare-consolidare și evaluare a cunoștințelor
Disciplina: Geografie - clasa a V-a.
Rodica Lupașcu
Colegiul Tehnic Mircea Cristea / Colegiul Tehnic Energetic Remus Răduleț, Brașov
În triunghiul dreptunghic lucrăm cu relațiile metrice și funcțiile trigonometrice exprimate cu ajutorul laturilor. În acest material găsim atât noțiuni teoretice, absolut necesare, cât și mai multe probleme rezolvate în întregime.
Albu Lucian
Neamț