Accesând butonul Materiale Digitaliada puteți consulta materialele realizate în cadrul proiectului Digitaliada de către profesorii parteneri Digitaliada (proiecte didactice și ghiduri de predare cu metode digitale), precum și lista cu aplicațiile din proiect și recomandările de utilizare.
Accesând butonul Materiale în concurs veți putea consulta materialele înscrise în concursul online Digitaliada, ediția a șasea, care s-a desfășurat în perioada 15 noiembrie 2021 - 31 ianuarie 2022. Tot din această secțiune puteți consulta toate Materialele educaționale premiate în primele 6 ediții ale concursului Digitaliada.
Accesând butonul Alte resurse puteți consulta toate materialele educaționale transmise în afara concursului de către persoane implicate în dezvoltarea și/sau utilizarea mijloacelor educației digitale.
În triunghiul dreptunghic lucrăm cu relațiile metrice și funcțiile trigonometrice exprimate cu ajutorul laturilor. În acest material găsim atât noțiuni teoretice, absolut necesare, cât și mai multe probleme rezolvate în întregime.
Albu Lucian
Neamț
Testul propus se adresează elevilor de clasa a V-a. Este un test de dificultate medie, care poate fi utilizat într-o lecție de consolidare a noțiunii de fracție ordinară.
Viorica-Ana Molea
Școala Gimnazială Peter Thal, Brașov
Materialul a fost creat în scopul aprofundării și evaluării cunoștințelor despre lucru mecanic, energie mecanică și putere. Se adresează profesorilor și elevilor de clasa a VII-a. Testul este de dificultate medie și poate fi utilizat într-o lecție de recapitulare.
Viorica-Ana Molea
Școala Gimnazială Peter Thal, Brașov
Transmiterea ereditară - Exerciții online (Autoevaluare) - clasa a VIII-a. Evaluarea cunoștințelor, deprinderilor și abilităților dobândite în lecție. Termen de lucru online - 40 de minute.
Agavriloaei Lăcrămioara Daniela
Școala Gimnazială „D. D. Pătrășcanu”, Iași
Testul se adresează elevilor clasei a VII-a, dar și celor de clasa a VIII-a. Itemii propuși vizează fixarea noțiunilor despre modurile și timpurile verbului, dar și despre formele verbale nepersonale.
Ioana Florescu
Școala Gimnazială Moieciu de Jos, Brașov
Deprinderile de calcul algebric, reprezintă o achiziție valoroasă pe care un absolvent de gimnaziu ar trebui să o aibă la intrarea în ciclul liceal. Activitatea GeoGebra propusă aici este o bună ocazie de a exersa calculul algebric prin rezolvarea ecuațiilor.
Ștefan Poka
Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Cluj
Materialul este un joc interactiv care ajută elevii să-și consolideze noțiunile legate de operațiile de adunare și scădere a numerelor din concentrul 0-100, fără trecere peste ordin, într-un mod ludic și în echipe.
Diana Gheorghe
Școala Gimnazială „George Emil Palade”, Prahova
Este o fișă de lucru a cărei rezolvare îl ajută pe elevul de clasa a 8-a să realizeze în ce măsură a înțeles noțiunile despre reacția chimică de combinare.
Măciucă Simona-Antoanela
Școla gimnazială „Gheorghe Tătărescu”, Gorj
Colecție de resurse educaționale care acoperă o multitudine de lecții conforme cu programa disciplinei educație socială (clasele V-VII). Abraham Lincoln, Wangari Maathai și Malala Yousafzai sunt modele inspiraționale, iar acțiunile lor au reprezentat punctul de plecare către o învățare autentică.
E. Lang
Școala Gimnazială „Pia Brătianu”, București
Materialul conține mai multe fișiere realizate cu ajutorul aplicației GeoGebra pentru studiul poligoanelor regulate. Realizarea acestor resurse sunt interactive pentru a facilita înțelegerea conceptelor și deducerea formulelor.
Dénes Margit
Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Harghita
Aplicația GeoGebra fiind dinamică si interactivă, poate fi folosită eficient în predarea noțiunilor de geometrie. Aplicația noastră servește pentru ilustrarea noțiunii de unghi înscris, și a relației dintre măsura unghiului înscris în cerc și măsura unghiului la centru corespunzător lui.
Ștefan Poka
Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Cluj
Materialul a fost creat în scopul aprofundării/evaluării cunoștințelor istorice despre domnitorul Mihai Viteazu. Se adresează elevilor și profesorilor.
Cucăilă Ioana
Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”, Hunedoara