Fundația Orange

Materiale validate


Digitaliada vă pune la dispoziție materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII. 

Aceste resurse au fost înscrise în primele 6 ediții ale concursului de materiale digitale educaționale și au fost validate științific de membrii juriului. 

Utilizând filtrele de mai jos, poți căuta materiale indicând disciplina, clasa, categoria, tipul de lecție, gradul de dificultate sau județul, poți vizualiza materialele educaționale digitale după unul sau mai multe criterii. 


Adunarea și scăderea numerelor din concentrul 0-100, fără trecere peste ordin

Matematică
MATEMATICĂ, I

Materialul este un joc interactiv care ajută elevii să-și consolideze noțiunile legate de operațiile de adunare și scădere a numerelor din concentrul 0-100, fără trecere peste ordin, într-un mod ludic și în echipe.

Fracții ordinare

Matematică
MATEMATICĂ, V

Testul propus se adresează elevilor de clasa a V-a. Este un test de dificultate medie, care poate fi utilizat într-o lecție de consolidare a noțiunii de fracție ordinară.

Insta Teach

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V

Intre elevii mei pasionati de instagram si eu, obligata sa fac fise si rezumate pentru fiecare lectie, s-a nascut cumva ideea unui set de cartonase care rezuma notiunile demne de retinut la TIC.

Ghid de predare a Fizicii cu ajutorul metodelor digitale, clasa a VI-a, 2022-2023

Fizică
FIZICĂ, VI

Echipa Digitaliada vă propune noul ghid dedicat predării pe baza metodelor digitale la orele de Fizică, pentru clasa a VI-a, anul școlar 2022-2023.

Apele continentale

Geografie
GEOGRAFIE, V

Lecție interactivă de predare-consolidare și evaluare a cunoștințelor
Disciplina: Geografie - clasa a V-a.

Ghid de predare a Fizicii cu ajutorul metodelor digitale, clasa a VII-a, 2022-2023

Fizică
FIZICĂ, VII

Echipa Digitaliada vă propune noul ghid dedicat predării pe baza metodelor digitale la orele de Fizică, pentru clasa a VII-a, anul școlar 2022-2023.

Rezolvarea ecuațiilor de grad I & II

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Deprinderile de calcul algebric, reprezintă o achiziție valoroasă pe care un absolvent de gimnaziu ar trebui să o aibă la intrarea în ciclul liceal. Activitatea GeoGebra propusă aici este o bună ocazie de a exersa calculul algebric prin rezolvarea ecuațiilor.

De ce îndrăgim aplicațiile Chatter Pix și Word Art?

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, III

Materialul prezentat poate fi utilizat ca resursă de învățare la clasă sau asincron. Acesta conține exemple de exerciții practice realizate la orele de limba și literatura română cu implicarea activă a elevilor.

Ghid de predare a Fizicii cu ajutorul metodelor digitale, clasa a VIII-a, 2022-2023

Fizică
FIZICĂ, VI

Echipa Digitaliada vă propune noul ghid dedicat predării pe baza metodelor digitale la orele de Fizică, pentru clasa a VIII-a, anul școlar 2022-2023.

Ghid de predare a Chimiei cu ajutorul metodelor digitale, clasa a VIII-a, 2022-2023

Chimie
CHIMIE, VIII

Echipa Digitaliada vă propune noul ghid dedicat predării pe baza metodelor digitale la orele de Chimie, pentru clasa a VIII-a, anul școlar 2022-2023.

Francophonie en pandémie

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI, VII, VIII

20 Martie - Ziua Internațională a Francofoniei. Utilizând aplicația ADOBE SPARK, am realizat înregistrarea video atașată care reprezintă rezultatul activităților desfășurate cu elevii atât în clase, cât și în mediul online, în cadrul proiectului educațional "Francophonie en pandémie".

Fișă de lucru - Reacția de cominare

Chimie
CHIMIE, VIII

Este o fișă de lucru a cărei rezolvare îl ajută pe elevul de clasa a 8-a să realizeze în ce măsură a înțeles noțiunile despre reacția chimică de combinare.