Digitaliada vă pune la dispoziție materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII.
Aceste resurse au fost înscrise în primele patru ediții ale concursului de materiale digitale educaționale și au fost validate științific de membrii juriului.
Utilizând filtrele de mai jos, poți căuta materiale indicând disciplina, clasa, categoria, tipul de lecție, gradul de dificultate sau județul, poți vizualiza materialele educaționale digitale după unul sau mai multe criterii.
Cel mai cunoscut corp geometric merită o introducere corespunzătoare cu ajutorul GeoGebra. Materialul este util și pentru elevii cu deficiențe de auz.
Marinel Manolache
Școala Gimnazială, Olt
Am creat acest joc, tip jeopardy, pentru ca evaluarea la disciplina TIC, clasa a V-a să fie mai puțin formală, să îi atragă pe elevi și în primul rând să îi motiveze. Aplicându-l la clasă am obținut rezultate bune.
Iankovszky Cristina
Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” - Mărășești, Vrancea
Adresat elevilor din ciclul gimnazial, acest set de resurse didactice digitale abordează tema siguranței pe Internet și poate fi folosit cu succes atât în predarea sincronă, cât și asincronă, în cadrul orelor de limba engleză sau a cursurilor opționale integrate.
A. S.
București
Campania noastră se adresează cadrelor didactice care vor să își îmbunătățească relația cu noile tehnologii de predare, venind în sprijinul acestora cu tutoriale informative axate pe soluții la probleme punctuale în predarea online.
Vlad Bolea
Timiș
Lecție de istorie, clasa a IV-a. Videoclipul este realizat pe platforma Canva, imaginile fiind gratuite. Poate fi folosit într-o lecție de predare de noi cunoștințe sau de recapitulare.
Popescu Emilia
Școala Gimnazială nr. 195, sector 3, București
„Dulcea potrivire a cuvintelor” necesară în exprimarea artistică literară trebuie cultivată din fragedă pruncie. Deschidem cartea, spre a afla ce au gândit alții, extragem informațiile esențiale, apoi închidem cartea - spre a deschide calea gândurilor noastre așternute în caietele de lucru.
Codruț Morariu
Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Mureș
Am pregătit niște fișe de lucru pentru învățământul primar.
Bărăgan Gabriela
Gorj
Revista Pretzels în format PowerPoint, combină in paginile sale creativitatea, ambitia și pasiunea pentru scris a grupului nostru de elevi de la C.N. Gh. Țițeica, cu scopul de a-i pregati pe viitorii liceeni pentru cei mai fascinanți ani din viața lor.
Dincă Antonia-Ștefania
Mehedinți
Obiective:
1. Recunoașterea planetelor Sistemului Solar din planșe sau filme documentare.
2. Realizarea de asociații între fenomene și cauze posibile.
3. Explicarea rolului aerului, oxigenului pentru supraviețuirea speciei umane, a plantelor și animalelor.
4. Înțelegerea efectului de seră.
Adina-Veronica Godja
Școala Gimnazială Oncești, Maramureș
Hibridarea și modul de transmitere a caracterelor de la o generație la alta. Vom afla ce presupun Legile lui Mendel și cum se manifesta caracterele dominante si cele recesive.
Stanila Denisa
Sibiu
Resursa digitală este un proiect didactic pentru o lecție interactivă, interdisciplinară, la clasa a II-a, care se poate desfășura atât sincron cât și asincron.
Botgros Didina
Școala Gimnazială „Sfânta Varvara”, Hunedoara