Fundația Orange

Materiale validate


Digitaliada vă pune la dispoziție materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII. 

Aceste resurse au fost înscrise în primele patru ediții ale concursului de materiale digitale educaționale și au fost validate științific de membrii juriului. 

Utilizând filtrele de mai jos, poți căuta materiale indicând disciplina, clasa, categoria, tipul de lecție, gradul de dificultate sau județul, poți vizualiza materialele educaționale digitale după unul sau mai multe criterii. 


Opera lirică. Lacul, de Mihai Eminescu

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VIII

Un proiect de lecție în care sunt utilizate o serie de instrumente digitale pentru a facilita consolidarea cunoștințelor legate de genul liric. O lecție ce propune și alte extinderi spre artele plastice.

Planetele sistemului solar

Științe ale naturii
ȘTIINȚE ALE NATURII, IV

Disciplina: Științe ale naturii
Clasa a IV-a
Competența specifică: 1.1. Identificarea unor relații între corpuri în cadrul unor fenomene și procese

Exerciții cu bastonul de gimnastica - Educație Fizică și Sport pentru copii

Interdisciplinar
ALTĂ DISCIPLINĂ, I, II, III, IV

Exerciții cu bastonul de gimnastica - Educație Fizică și Sport pentru copii

Animations

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VII

Crearea de conținut autentic, relevant pentru elevi se poate realiza foarte ușor prin folosirea aplicațiilor de genul Chatterpix sau Woki. Elevii utilizează imagini și text în contextul adecvat pentru a crea prezentări, descrieri, scurte monologuri sau interviuri. Este motivant și distractiv!

Culorile Europei - Moneda Euro

Interdisciplinar
EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, III

Scenariul de învățare online „Culorile Europei - Moneda Euro” este conceput pentru elevii claselor a III-a și a IV-a, disciplina Educație civică, având ca scop explorarea unor subiectele referitoare la marile orașe din Europa, progresul economic și moneda Euro.

Să învățăm alfabetul limbii române

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I

Îi ajută pe elevii din ciclul primar să învețe alfabetul limbii române într-un mod grafic.

Planeta Pamant

Geografie
GEOGRAFIE, VII

În acest video sunt prezentate câteva dintre superlativele Terrei.

Platforma de educație ecologică pentru clasele I-IV

Geografie
GEOGRAFIE, I, II, III, IV

Cu ajutorul acestei platforme elevii din clasele primare vor învăța cum să se comporte și cum să protejeze natura! O primă secțiune este dedicată video-urilor educative, a doua secțiune cuprinde jocuri educative ce au rolul de a fixa informația și ultima secțiune este compusă din imagini.

Noțiuni introductive - Code::Blocks

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VI

Limbajul C este un limbaj de programare universal, caracterizat printr-o exprimare concisă, un control modern al fluxului execuției, structuri de date și un bogat set de operatori. Limbajul C nu este un limbaj de „nivel foarte înalt”, deci poate fi folosit de oricine.

Sisteme de operare

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V

Un sistem de operare, prescurtat SO (engleză operating system, prescurtat OS), este un ansamblu de programe care are rolul de a gestiona și de a facilita utilizatorului accesul la resursele sistemului de calcul. Sistemul de operare joacă și rolul de gazdă pentru aplicațiile care rulează pe echipamen

Exerciții cu mingea de gimnastică - Educație Fizică și Sport pentru copii

Interdisciplinar
ALTĂ DISCIPLINĂ, I, II, III, IV

Exerciții cu mingea de gimnastică - Educație Fizică și Sport pentru copii

Media aritmetică și media geometrică cu Blockly

Matematică
MATEMATICĂ, VII, VIII

În video-ul atașat am exemplificat cum poate fi folosit Blockly pentru a calcula media aritmetică și media geometrică. De asemenea, în ultima parte, am pus în evidență inegalitatea mediilor: mg ≤ ma.