Toți profesorii de gimnaziu și o parte din învățătorii din Școala Gimnazială Nr. 1 din Grivița, județul Galați, și-au desfășurat orele online în perioada pandemiei pe platforma Digitaliada de Învățare și Testare online.
Toți profesorii de gimnaziu și o parte din învățătorii din Școala Gimnazială Nr. 1 din Grivița, județul Galați, și-au desfășurat orele online în perioada pandemiei pe platforma Digitaliada de Învățare și Testare online.
Magdalena Joița este profesoară de matematică la Școala Gimnazială Nr. 156 din București și se implică de 5 ani în formarea profesorilor. Începând de anul acesta, s-a alăturat echipei de formatori Digitaliada și azi ne povestește din experiența sa.
Poveștile Digitaliada ne-au arătat adesea că elevii s-au adaptat mai rapid la schimbările aduse de program. La fel și în Școala Gimnazială Nr. 1 din Grivița, Galați, copiii sunt cei care se bucură poate cel mai mult că folosesc tehnologia la ore.
Așa cum ne spun mulți profesori din proiect și nu numai, și pentru colegii de la Școala Gimnazială Recea platforma Digitaliada de Învățare și Testare online a fost cel mai mare beneficiu care i-a ajutat, mai ales pe durata pandemiei.
Gabriela Udrea are 55 ani și, după premiul #Digitaliada, am invitat-o să ne povestească despre trecerea de la tradițional la online și despre perseverență, motivație și pasiune. Vă lăsăm să descoperiți totul în articolul scris de doamna profesoară.
Săptămâna aceasta ne oprim la Școala Gimnazială Recea, unde – așa cum ne povestește doamna directoare Veronica Cornelia Oneț – tot mai mulți profesori intră în laboratorul digital pentru a folosi tehnologia la ore.
Încheiem săptămâna la Școala Gimnazială Nr. 1 din Vlădești, Argeș, discutând cu directoarea Mihaela Ivan despre relațiile profesori-elevi-părinți, dar și cu Paul Octav Luca, informaticianul care a reușit să aducă tehnologia într-o școală de la sat.
Când s-a alăturat programului, conducerea Școlii Gimnaziale nr. 1 Vlădești spera că astfel îi va ține pe copii la școală, indiferent de resursele de acasă. Atunci, școala se confrunta cu absenteismul și abandonul școlar. Digitaliada a schimbat totul.
Ultima săptămână din luna mai ne face cunoștință cu Didina Botgros, prof. înv. primar la Școala Gimnazială Sf. Varvara din Aninoasa, Hunedoara și câștigătoare la categoria Proiectare didactică, învățământ primar, în concursul #Digitaliada 5.
Astăzi stăm de vorbă cu cel de-al treilea formator al primelor grupe la cursul Digitaliada. Szilárd Szász este profesor de matematică la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș, iar astăzi ne vorbește despre cum a fost pentru el experiența acestui curs.
Interviu cu domnul Alexandru Pârlițeanu, directorul Școlii Gimnaziale Bretea Română
„Suntem o școală care oferă servicii educaționale de calitate. Promovăm educația incluzivă și ne adresăm tuturor copiilor din comunitate. Un fapt îmbucurător și o dovadă a eficienței noastre este numărul în creștere al elevilor din ultimii ani.”