Accesând butonul Materiale Digitaliada puteți consulta materialele realizate în cadrul proiectului Digitaliada de către profesorii parteneri Digitaliada (proiecte didactice și ghiduri de predare cu metode digitale), precum și lista cu aplicațiile din proiect și recomandările de utilizare.
Accesând butonul Materiale în concurs veți putea consulta materialele înscrise în concursul online Digitaliada, ediția a șasea, care s-a desfășurat în perioada 15 noiembrie 2021 - 31 ianuarie 2022. Tot din această secțiune puteți consulta toate Materialele educaționale premiate în primele 6 ediții ale concursului Digitaliada.
Accesând butonul Alte resurse puteți consulta toate materialele educaționale transmise în afara concursului de către persoane implicate în dezvoltarea și/sau utilizarea mijloacelor educației digitale.
Proiect didactic care se încadrează la aria curriculară Om și societate, disciplina Istorie, având ca discipline integrate Geografia, Educația civică, Muzica și mișcarea. Lecția poate fi desfășurată atât online, cât și în format fizic, fiind integrate aplicații online.
Daniela Preda
Școala Gimnazială Dumitru Hera Bătești, Brazi, Prahova
Intre elevii mei pasionati de instagram si eu, obligata sa fac fise si rezumate pentru fiecare lectie, s-a nascut cumva ideea unui set de cartonase care rezuma notiunile demne de retinut la TIC.
Oana Daniela Gheorghiu
CN Ion Creanga si SG Petrache Poenaru, București
Prezentarea patrimoniului cultural local, imaterial din perspectiva cercetărilor colective ale grupului de elevi socolescieni.
Marin Maria
Liceul Tehnologic Toma Socolescu, Prahova
Testul poate fi folosit pentru consolidarea noțiunilor despre adjectiv. Pot apela la acest quizizz elevii clasei a VI-a, dar și a VII-a. De asemenea, materialul poate fi folosit și de elevii clasei a VIII-a pentru pregătirea examenului.
Ioana Florescu
Școala Gimnazială Moieciu de Jos, Brașov
Test de evaluare la Biologie - Hrănirea la plante și animale - Clasa a VI-a. Evaluarea cunoștințelor, deprinderilor și abilităților dobândite în unitatea de învățare "Hrănirea în lumea vie".
Agavriloaei Lăcrămioara Daniela
Școala Gimnazială , Iași
Materialul propus conține informații despre adverb. Noțiunile pot fi folosite pentru predarea și consolidarea cunoștințelor despre adverb la clasa a VII-a, dar și pentru clasa a VIII-a (în vederea pregătirii pentru examenul de Evaluare Națională).
Ioana Florescu
Școala Gimnazială Moieciu de Jos, Brașov
Proiectul de lecție este o îmbinare între metoda de predare tradițională îmbinată cu diverse aplicații digitale, menite să trezească interesul elevilor pentru învățare, aceștia fiind capabili să-și însușească noi noțiuni și cunoștințe despre substantiv.
Fogoroș Cristina-Gabriela
Școala Gimnazială, Sibiu
În triunghiul dreptunghic lucrăm cu relațiile metrice și funcțiile trigonometrice exprimate cu ajutorul laturilor. În acest material găsim atât noțiuni teoretice, absolut necesare, cât și mai multe probleme rezolvate în întregime.
Albu Lucian
Neamț
O lectie care trateaza domeniul interculturalitate.
Rosan
Școala Gimnazială , Arad
Teste de evaluare cu grad mediu de dificultate.
Rosan
Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Arad
Materialul prezentat poate fi utilizat ca resursă de învățare la clasă sau asincron. Acesta conține exemple de exerciții practice realizate la orele de limba și literatura română cu implicarea activă a elevilor.
Titiana-Carmen Ioniță
Școala Gimnazială Sfinții Trei Ierarhi, Galați
Platforma de învățare interactivă a Fizicii prin elemente grafice. Proiectul cuprinde explicații ale capitolului Sunetul, cu ajutorul experimentelor online. Principalul obiectiv, este consolidarea cunoștințelor despre subiectul abordat având în prim-plan modul inedit de realitate augmentată.
Sisan Yunus-Amiri
Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”, București