Accesând butonul Materiale Digitaliada puteți consulta materialele realizate în cadrul proiectului Digitaliada de către profesorii parteneri Digitaliada (proiecte didactice și ghiduri de predare cu metode digitale), precum și lista cu aplicațiile din proiect și recomandările de utilizare.
Accesând butonul Materiale în concurs veți putea consulta materialele înscrise în concursul online Digitaliada, ediția a șaptea. Înscrierile s-au desfășurat în perioada 31 martie 2023 - 31 mai 2023. Tot din această secțiune puteți consulta toate Materialele educaționale premiate în primele 7 ediții ale concursului Digitaliada.
Accesând butonul Alte resurse puteți consulta toate materialele educaționale transmise în afara concursului de către persoane implicate în dezvoltarea și/sau utilizarea mijloacelor educației digitale.
Utilizând filtrele de mai jos, poți căuta materiale în toate categoriile menționate mai sus, indicând disciplina, clasa, categoria, tipul de lecție, gradul de dificultate sau județul, poți vizualiza materialele educaționale digitale după unul sau mai multe criterii.Materialul creat sub formă de site are ca scop realizarea unei colecții de teste pentru recapitularea noțiunilor importante la finalul clasei a III-a.
DanaPopaArta
Sibiu
Este o lecție care s-a desfășurat online folosind metode moderne, jocuri, poveste, cântec, adaptate vârstei. Este binevenită în orice situație.
Cucăilă Ioana
Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”, Hunedoara
Poveștile din spatele descoperirii elementelor chimice îi fascinează pe elevi și îi ajută să-și însușească mai ușor informațiile.
Stroia Tiberiu
Hunedoara
Vaca este un animal domestic, membru al subordinului Ruminantia, rumegatoarele, familia Bovidae, care face parte din grupul vitelor cornute mari. Vacile sunt crescute pentru carne, piele si lapte, si ca animale de tractiune.
Maria Dutulescu
Vâlcea
Enrichir le lexique sur le thème de l’écologie
Décrire les bons gestes pour préserver la nature dans son quotidien
Iuliana
Scoala Gimnaziala Vadeni, Brăila
Lumea modernă, dominată de tehnologie lasă din ce în ce mai puțin spațiu pentru manifestarea creativității elevilor, pentru ca ei să poată aborda într-o viziune unitară aspecte ale științei și ale artei. Am încercat realizarea unui proiect didactic care să îmbine noțiunile științifice și artistice.
Brăescu Georgeta Mirela
Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, Vaslui
Indiderent de vârstă, experimentul fascinează și este esențial în înțelegerea chimiei. Practic, experimentul îi ajută pe elevi să vizualizeze și să înțeleagă mult mai ușor scrierea ecuațiilor chimice.
STROIA TIBERIU
Hunedoara
„Dinozaurii - o lume dispărută” răspunde câtorva întrebări despre lumea preistorică și creaturile incredibile care trăiau atunci. Copiii vor afla ce sunt dinozaurii, câteva caracteristici ale acestora, cum se înmulțeau, cu ce se hrăneau, care este perioada în care au trăit, cum și de ce au murit.
Diana-Mihaela Rezmeriță-Ioan
Școala Gimnazială ”Episcop Iacov Antonovici”, Vaslui
Elevii de clasa a II-a învață să programeze robotul Artie într-o lecție de matematică. Cu ajutorul lui desenează o formă geometrică și rezolvă exerciții și probleme verificându-și cunoștințele legate de înmulțire și împărțire.
Gheorghe Diana
Școala Gimnazială „George Emil Palade”, Prahova
Cinabrul sau sângele Dragonului este o piatră semiprețioasă din care, acum 3000 de ani , popoarele lumii antice au reușit să obțină mercurul. Un metal interesant, care i-a contrariat pe chimiști, de altfel singurul metal lichid la temperatura camerei.
Stroia Tiberiu
Hunedoara
Acest videoclip promovează siguranța și amabilitatea online. Copiii pot înțelege puterea cuvintelor, dar și cum afectează bullying-ul.
Gentiland
Gimnaziala Mihai Viteazul, Dâmbovița