Fundația Orange

eConținut


Accesând butonul Materiale Digitaliada puteți consulta materialele realizate în cadrul proiectului Digitaliada de către profesorii parteneri Digitaliada (proiecte didactice și ghiduri de predare cu metode digitale), precum și lista cu aplicațiile din proiect și recomandările de utilizare.

Accesând butonul Materiale premiate puteți consulta toate materialele educaționale premiate la primele patru ediții ale concursului Digitaliada.

Accesând butonul Materiale validate puteți consulta toate materialele înscrise pe platforma Digitaliada în primele patru ediții și validate de corpul profesoral partener Digitaliada.

Accesând butonul Materiale în concurs puteți consulta materialele înscrise în concursul online Digitaliada, ediția a cincea, care se desfășoară în perioada 28 octombrie 2020 - 15 ianuarie 2021.

Accesând butonul Alte resurse puteți consulta toate materialele educaționale transmise în afara concursului de către persoane implicate în dezvoltarea și/sau utilizarea mijloacelor educației digitale. Totodată, aici puteți să transmiteți prin intermediul unui formular dedicat propriile materiale didactice digitale pe care doriți să le promovați în afara concursului online.

Drumul lui Moș Crăciun

Matematică
MATEMATICĂ, I MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Moș Crăciun are de lăsat cadourile. Are nevoie de ajutorul copiilor, pentru că nu poate intra până nu sunt rezolvate cerințele de pe fiecare ușă.

Unitatea tematică „Ursulețul răsfățat”- predarea în modelul hibrid (scenariul galben) la clasa pregătitoare

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, DEZVOLTARE PERSONALĂ, MUZICĂ ȘI MIȘCARE, I MEDIU PREDARE

Am creat pe platforma Livresq o lecție integrată pentru toată săptămâna. Lecția am folosit-o la clasă, iar pentru cei din online am aplicat Flipped classroom. M-am înregistrat video și am prezentat „marea lecție” copiilor. Aceștia au primit linkul lecției și au rezolvat în ritm propriu.

Tangente duse dintr-un punct exterior la un cerc

Matematică
MATEMATICĂ, VII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Lecția este abordată transdiciplinar astfel încât elevii să înțeleagă că matematica se află în tot ce ne înconjoară. Pornind de la imaginea unei biciclete rezolvăm aplicații în care intervine noțiunea de tangentă la cerc și aflăm avantajele utilizării unei biciclete folosind aplicațiile Google.

Ajutoarele lui Moș Crăciun (activități integrate)

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, DEZVOLTARE PERSONALĂ, MUZICĂ ȘI MIȘCARE, I MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Copiii rezolvă sarcinile din materialul digital, care conține activități integrate: comunicare în limba română, matematică și explorarea mediului, dezvoltare personală, muzică, abilități practice.

Radicalul

Matematică
MATEMATICĂ, VII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Prezentarea radicalului de ordin 2 la nivelul școlii gimnaziale. Accentul cade pe proprietățile curente ale radicalului.

Să exersăm tabla înmulțirii

Matematică
MATEMATICĂ, II, III, IV MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Este o aplicație pentru consolidare și evaluare la matematică clasele 2-4 pentru Tabla înmulțirii. Aplicația poate fi folosită și pentru predare.

Easily HTML Coding

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Aplicație web pentru învățarea și evaluarea limbajului HTML.

Clasificarea fracțiilor

Matematică
MATEMATICĂ, V ÎNCEPĂTOR PREDARE

Este un proiect de lecție pentru o lecție de predare a cunoștințelor creat pentru a fi folosit împreună cu aplicația quizziz și tabla interactivă.

Criterii de divizibilitate cu 2, 5 și 10

Matematică
MATEMATICĂ, V ÎNCEPĂTOR PREDARE

Este o lecție de predare realizată cu ajutorul aplicației quizziz care poate fi utilizată atât sincron cât și asincron. Lecția presupune implicarea elevilor în deducerea noilor concepte și poate fi accesată cu ajutorul link-ului:

Lecții filmate de matematică

Matematică
MATEMATICĂ, I ÎNCEPĂTOR PREDARE

Lecții filmate de matematică pentru clasa pregătitoare:
- Compararea numerelor naturale
- Numerele pare și impare
- Numărare din 2 în 2

Review of Tenses - Present and Past / Recapitularea timpurilor prezent si trecut (clasa a VI-a)

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Acest modul digital constă într-o serie de teste alcătuite din diverse tipuri de exerciții interactive, de tipul întrebări cu mai multe variante de răspunsuri, texte lacunare, exerciții de tip drag-and-drop, rebusuri etc. axate pe recapitularea timpurilor prezent și trecut, prevăzute în programă.

Lecția: Estimarea rădăcinii pătrate dintr-un număr rațional

Matematică
MATEMATICĂ, VII MEDIU PREDARE

Conținutul video propus, asociat conținutului „rădăcina pătrată a pătratului unui număr natural și estimarea rădăcinii pătrate dintr-un număr rațional”, facilitează formarea competențelor prevăzute de programă corespunzătoare conținutului menționat.

Pagina
din 83