Fundația Orange

eConținut


Accesând butonul Materiale Digitaliada puteți consulta materialele realizate în cadrul proiectului Digitaliada de către profesorii parteneri Digitaliada (proiecte didactice și ghiduri de predare cu metode digitale), precum și lista cu aplicațiile din proiect și recomandările de utilizare.

Accesând butonul Materiale în concurs veți putea consulta materialele înscrise în concursul online Digitaliada, ediția a șaptea. Înscrierile s-au desfășurat în perioada 31 martie 2023 - 31 mai 2023. Tot din această secțiune puteți consulta toate Materialele educaționale premiate în primele 7 ediții ale concursului Digitaliada.

Accesând butonul Alte resurse puteți consulta toate materialele educaționale transmise în afara concursului de către persoane implicate în dezvoltarea și/sau utilizarea mijloacelor educației digitale.

Utilizând filtrele de mai jos, poți căuta materiale în toate categoriile menționate mai sus, indicând disciplina, clasa, categoria, tipul de lecție, gradul de dificultate sau județul, poți vizualiza materialele educaționale digitale după unul sau mai multe criterii.

Textul narativ: Piatra Pițigoiului, de Tudor Arghezi (Fișă de lucru)

Altă disciplină
ALTĂ DISCIPLINĂ, IV

Este o fișă creată la Limba și literatura română, pe textul narativ „Piatra Pițigoiului”, care vizează înțelegerea lecturii.Omologată ca mijloc de învățământ pentru nivel primar: rezoluția Ministerului Educației nr. 78.291/2/18.01.2022

Sistemul Nervos

Biologie
BIOLOGIE, VII

Materialul cuprinde informații introductive legate de sistemul nervos, clasificarea acestuia, descrierea neuronilor și proprietăților acestora, alături de noțiuni referitoare la sinapse și nevroglii.

Natural, Harmonic and Melodic versions of a minor scale/Variantele naturale, armonice și melodice ale gamei la minor

Educație muzicală
EDUCAȚIE MUZICALĂ, IV, VI, VII, VIII

Aceasta este o lecție în limba englezã pentru elevii de liceu pe linia Cambridge care au ales muzica drept obiect de examen. Este o lecție care poate fi folositã și pe linie româneascã la clasele a VI-a și a VII-a de la școlile vocaționale sau generale.

Eratostene, grecul care măsurând o umbră a reușit să calculeze dimensiunea Pământului

Matematică
MATEMATICĂ, VII, VIII

Un băț, o umbră și puțină geometrie i-au fost suficiente grecului Eratostene să calculeze circumferința Pământului. Un model simplu, de a pune în valoare aplicațiile practice ale geometriei.

Povestea numărului Pi

Matematică
MATEMATICĂ, VII, VIII

Ce este numărul Pi ? De unde a apărut ? De ce spunem că este un număr IRAȚIONAL ?
Evident, ca orice număr faimos și numărul Pi are o poveste pe măsura faimei lui.

Students in the kitchen

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VIII

Materialul oferă informații necesare elevilor care se pregătesc să intre în domeniul profesional și tehnic , specializarea Ospătar(chelner) vânzător în alimentație. Este prezentat vocabularul obiectelor de inventar si imaginile aferente.

Ședința cu părinții și copiii

Dezvoltare personală
DEZVOLTARE PERSONALĂ, I, II, III, IV

Prezentarea conține agenda ședinței cu părinții. Este o activitate desfășurată în comun, părinții și elevii clasei, deoarece copiii și-au dorit să afle ce se întâmplă la ședințe, ce facem noi acolo.

Portativul în Mediul înconjurător

Muzică și mișcare
MUZICĂ ȘI MIȘCARE, IV

Lecția video “Portativul în mediul înconjurător” - construită în versuri - face parte din Unitatea: Elemente de limbaj muzical și se adresează clasei a IV-a.

(Premiat 2023, Alte materiale educaționale, V-VIII) Aplicație structurată de învățare și evaluare a cunoștințelor referitoare la Conducătorii Transilvaniei din perioada Medievală.

Istorie
ISTORIE, V, VI, VII, VIII

Transilvania - Domni și Quiz este o aplicație offline de cultură generală care conține informații cu privire la peste 40 de voievozi, principi și guvernatori ai Transilvaniei. Totodată, prin intermediul Quiz-urilor, aplicația permite consolidarea cunoștințelor și îmbogățirea vocabularului.

Călătoresc prin basme

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V

Proiectul didactic propus poate fi utilizat în lecțiile de sistematizare a cunoștințelor privind trăsăturile basmului, dar și în conștirntizarea valorilor morale tramise de acest text. Tema aleasă este iubirea față de familie care sensibilizează puternic cititorul.

Dinozaurii - o lume dispărută

Științe ale naturii
ȘTIINȚE ALE NATURII, III, IV

„Dinozaurii - o lume dispărută” răspunde câtorva întrebări despre lumea preistorică și creaturile incredibile care trăiau atunci. Copiii vor afla ce sunt dinozaurii, câteva caracteristici ale acestora, cum se înmulțeau, cu ce se hrăneau, care este perioada în care au trăit, cum și de ce au murit.

Bucuria alungă tristețea

Dezvoltare personală
DEZVOLTARE PERSONALĂ, II

Este o lecție care s-a desfășurat online folosind metode moderne, jocuri, poveste, cântec, adaptate vârstei. Este binevenită în orice situație.