Digitaliada vă pune la dispoziție materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII.
Aceste resurse au fost înscrise în primele patru ediții ale concursului de materiale digitale educaționale și au fost validate științific de membrii juriului.
Utilizând filtrele de mai jos, poți căuta materiale indicând disciplina, clasa, categoria, tipul de lecție, gradul de dificultate sau județul, poți vizualiza materialele educaționale digitale după unul sau mai multe criterii.
Materialul propune o abordare interactivă de predare/învățare/evaluare, la clasa a II-a, a formelor de relief. Materialul de curs a fost realizat cu ajutorul instrumentelor digitale oferite de platforma educațională Wand.education, fiind riguros documentat metodic și științific.
Morariu Crina
Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Mureș
Am realizat un demers didactic de tip ERR, pentru o lecție la Limba română. Prezentarea e făcută cu aplicația Bookcreator.
Competențe specifice: 1.1, 1.4, 2.4, 3.2, din programa de CLR, clasa a II-a.
Acest tip de lecție poate fi utilizat pentru predarea online.
Anuța Roșca
Colegiul Național Pedagogic , Maramureș
Activitatea „Povestea cărții de povești” invită elevii la o călătorie în lumea cărților, ocazionând popasuri pe „drumul cărții” spre a cunoaște etapele de fabricare/scriere/editare a hărtiei/cărților, dar și popasuri printre file de carte, în scopul cunoașterii părților ei componente.
Morariu Crina
Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Mureș
Acest proiect de lecție se adresează profesorilor care predau limba engleză sau cursuri opționale integrate (la nivelul mai multor arii curriculare), în acest caz fiind vorba de Limbă și comunicare (limba engleza) și Tehnologii (TIC).
A. S.
București
Materialul propus fixează cunoștințele privind formele de afirmativ, negativ și interogativ ale verbului „Have got”. Elevii vor alege varianta corectă în funcție de cerință. Materialul este utilizat la finalul unității de învățare cu scopul de a consolida cunoștințele într-un mod plăcut și antrenant.
Ștefan
Școala Profesională, Ialomița
O lecție de fizică sub formă de film documentar. Pentru a facilita înțelegerea fenomenelor, am inclus numeroase experimente filmate în laborator și simulări computerizate noi, originale, create special pentru a explica aspecte științifice legate de Legea lui Arhimede și aplicațiile acesteia.
Laurențiu Roșu
Școala Gimnazială Nr. 12 „B.P. Hașdeu”, Constanța
Materialul realizat în PowerPoint este conceput pentru predarea online, interactivă, pentru clasa a 7-a. Competențe specifice vizate:
- Identificarea relației între puterea cu exponent 2 și rădăcina pătrată a unui număr natural;
- Utilizarea algoritmului de introducerea/scoaterea factorilor de sub radica
Koncsárd Anna
Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde”, Maramureș
Campania noastră se adresează cadrelor didactice care vor să își îmbunătățească relația cu noile tehnologii de predare, venind în sprijinul acestora cu tutoriale informative axate pe soluții la probleme punctuale în predarea online.
Vlad Bolea
Timiș
„Relieful României - Caracteristici generale” este o lecție interactivă creată pe platforma Livresq, cu scopul de a veni în sprijinul elevilor, lecția fiind accesibilă atât online cât și offline.
Rusz Delia Corina
Școala Profesională „George Coșbuc”, Satu Mare
Materialul a fost conceput pentru a veni în sprijinul formatorilor din cadrul proiectului CRED unde 55.000 de dascăli participă la cursuri de formare. Din cauza pandemiei cursul se desfășoară, anul acesta, exclusiv online, motiv pentru care sesiunile de formare au trebuit adaptate.
Rusz Delia Corina
Școala Profesională „George Coșbuc”, Satu Mare
„Dulcea potrivire a cuvintelor” necesară în exprimarea artistică literară trebuie cultivată din fragedă pruncie. Deschidem cartea, spre a afla ce au gândit alții, extragem informațiile esențiale, apoi închidem cartea - spre a deschide calea gândurilor noastre așternute în caietele de lucru.
Codruț Morariu
Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Mureș
Materialul, elaborat în conformitate cu prevederile programei și vizând atingerea unui nivel intermediar de deținere a competențelor specifice 4.1., 4.2., 4.3. și 4.4. din programă, propune elevilor de clasa a VII-a inițierea, exersarea, consolidarea cunoștințelor despre pronume.
Florentina Stoian
Școala Gimnazială Nr. 10, Galați