Școala Gimnazială Deveselu oferă standarde de calitate pentru fiecare elev. Or, cum acest lucru presupune un proces continuu de învățare, profesorii de la Deveselu s-au decis să accepte provocarea „tainelor” educației digitale.
FOTO: Școala Gimnazială Deveselu
Cadrele didactice sunt convinse că doar așa pot menține și oferi în continuare un standard ridicat al procesului educațional.
Despre localitate
Comuna Deveselu este formată din satele Deveselu, Comanca și Cartierul Aviatorilor. Este situată în partea de sud a județului Olt, în jumătatea vestică a Câmpiei Române, la 50 de km sud de municipiul Slatina. Comuna Deveselu este cunoscută pe plan național și internațional datorită faptului că pe teritoriul comunei este situat Scutul Antirachetă al SUA. Apropierea de unitatea militară și buna colaborare cu baza militară românească și cea americană îi fac pe elevi să își dorească o carieră militară sau să lucreze în aceste instituții după absolvire. Majoritatea elevilor, susținuți de părinți, își continuă studiile la cele patru licee din municipiul Caracal, Deveselu fiind foarte aproape de acest oraș.
Despre școală
Școala Gimnazială Deveselu oferă educație la standarde de calitate pentru fiecare elev, care poate progresa în raport cu potențialul propriu, pentru o adaptare ușoară într-o societate aflată în permanentă evoluție. Profesorii sunt interesați de noile aplicații tehnologice, de însușire a noilor cunoștințe pe baza unor softuri didactice, de schimbul de experiență cu profesorii care au aceleași idealuri, precum și de îmbunătățire a cooperării cu elevii. „Astfel, oferim elevilor posibilitatea de a descoperi și partea practică a matematicii. Utilizarea echipamentelor și a softurilor educaționale vor constitui suportul necesar în abordarea metodelor de învățare modernă”, susține doamna profesoară de matematică Daniela Boldea.
Directorul școlii este profesor de religie și are 11 ani în învățământ. Este un om asumat și conștient că trebuie să țină pasul cu evoluția tehnologiei, pentru a putea să ofere informații utile elevilor săi. Pe de altă parte, este convins că acest demers este susținut și de cadrele didactice. „Vreau să trimitem și cadrele didactice la cursuri de formare profesională, pentru a fi în măsură să folosească platformele digitale în cadrul orelor”, afirmă domnul director Eugen Negrilă.
Școala Gimnazială Deveselu, în imagini
Povestea Digitaliada
O discuție sinceră cu directorul Școlii Gimnaziale Oporelu, parte din familia Digitaliada, i-a convins pe profesorii de la Deveselu că este momentul să afle mai multe detalii despre proiectul Fundației Orange. Informațiile obținute, la care se adaugă și nevoia de o permanentă învățare a cadrelor didactice de la școala generală, a rezultat în pregătirea unui dosar de concurs care să convingă despre nevoia de tehnologie în școală. Din anul școlar 2019-2020 la Deveselu vor ajunge 23 de tablete cu aplicații de matematică și T.I.C..
„Dorim să ne desfășurăm cursurile în tendințele actuale ale societății și ale mediului în care trăiesc astăzi elevii scolii, adică în contact zilnic cu tehnologia informatizată. Pentru acest lucru avem nevoie de mijloace moderne, dar și de profesori formați în utilizarea acestor mijloace. Digitaliada ni se potrivește perfect”, afirmă directorul Școlii Gimnaziale Deveselu.
Profesorii de matematică și T.I.C
Elevii sunt atrași de tehnologia modernă, devin mai receptivi, asimilează mai ușor și plăcut informațiile de la clasă. Acestea sunt concluziile unui profesor cu 37 ani de experiență la clasă. „În calitate de profesor de matematică, sunt interesată de noile aplicații tehnologice, de însușirea noilor cunoștințe pe baza unor softuri didactice, de schimbul de experiență cu profesorii care au aceleași idealuri, precum și de îmbunătățirea cooperării cu elevii. Astfel, oferim elevilor posibilitatea de a descoperi și partea practică a matematicii. Utilizarea echipamentelor și a softurilor educaționale vor constitui suportul necesar în abordarea metodelor de învățare modernă”, susține profesoara de matematică, doamna Daniela Boldea.
Profesorul de T.I.C., domnul George Creață, este de părere că tehnologia pe care o au acasă copiii din ziua de azi tebuie să se regăsească și în mediul școlar. Dacă în casa fiecărui elev există și este folosit cel puțin un dispozitiv inteligent - telefon, tabletă, televizor și/sau calculator -, școala trebuie să se folosească de aceeași tehnologie pentru a educa generația de mâine. „O dotare mai bună cu mijloace tehnice și moderne ar ridica mai mult nivelul de pregătire al elevilor, facilitând asimilarea de cunoștințe într-un mod plăcut. Noile tehnologii creează oportunități de apropiere si colaborare, dezvoltând competențe sociale necesare pentru desfășurarea activităților”, susține domnul Creață.
Date de contact
Școala Gimnazială Deveselu, județul Olt
E-mail: scoala_deveselu[at]yahoo.com
Telefon: +40249510589
Director: Eugen Constantin Negrilă
***
Școala Gimnazială Deveselu, județul Olt , este una din cele 10 școli selectate în ediția a IV-a Digitaliada.