Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2018-2019


Dragomirești, județul Dâmbovița

Școala Gimnazială Dragomirești

Școala Gimnazială Dragomirești respectă individualitatea fiecărui elev, fiind un spațiu primitor în care copiii participă activ la propria formare.

Școala Gimnazială Dragomirești

FOTO: Școala Gimnazială Dragomirești, județul Dâmbovița


Despre localitate

Localitatea dâmbovițeană Dragomirești este amplasată la mică distanță de vechea reședință domnească și capitală a Țării Românești, Târgoviște, și numără în componența sa șase sate dispuse simetric de-a lungul râului Dâmbovița.

Comuna deține un patrimoniu istoric în Geangoești, o așezare pe șase niveluri de locuire aparținând culturii neolitice Gumelnița (ce datează din a doua jumătate a mileniului al V-lea î.Hr.). 

 

Despre școală

Cadrele didactice din Dragomirești formează o echipă, dovedind profesionalism și dăruire pentru un scop comun, cel al educației de calitate. Astfel, Școala Gimnazială Dragomirești s-a remarcat  prin rezultate importante la olimpiadele județene și la concursurile artistice (pictură, dans popular/modern, canto, teatru), scopul său fiind încurajarea dezvoltării fiecărui elev în parte, în funcție de nevoi și aptitudini.

O caracteristică aparte a școlii este integrarea armonioasă a unui număr însemnat de elevi cu cerințe educaționale speciale (CES).

De regulă, părinții sprijină școala și se implică activ în educația elevilor, însă unitatea de învățământ din Dragomirești are și numeroase cazuri de elevi cu părinții plecați la muncă în străinătate.

Școala Gimnazială Dragomirești, în imagini

Povestea Digitaliada

Directorul Școlii Gimnaziale Dragomirești consideră că dezvoltarea competențelor digitale ale fiecărui elev în parte este esențială, motiv pentru care salută implementarea proiectului Digitaliada în unitatea școlară pe care o conduce: „elevii școlii mele au luat contact cu tabletele la wokshop-ul de educație digitală din februarie 2018, în cadrul căruia 40 de elevi ai școlilor Corbii Mari și Dragomirești au fost «profesori» pentru 20 de profesori de matematică și informatică din județ și inspectori școlari de specialitate, feedback-ul fiind deosebit.

Am văzut beneficiile utilizării aplicațiilor pe tabletă, sunt familiarizat cu acestea și îmi doresc să le utilizez împreună cu elevii mei. Sunt de părere că aplicații precum Scratch Jr., LightBot sau Coddy îi aduc pe elevi mai aproape de programare, făcând-o accesibilă acestora, «jocul» stimulându-le gândirea creativă, organizarea ideilor, algoritmizarea, optimizarea soluției, eficiența modalității de rezolvare a unei situații problemă”, spune Cristian Dragomir. 

Școala din comuna Dragomirești numără în total 93 de elevi în ciclul gimnazial care vor lucra interactiv în noul an școlar, într-un laborator digital dotat cu 29 de tablete, un laptop și un videoproiector cu ecran de proiecție.  

Profesorii de mate și TIC

Profesorul și directorul școlii din Dragomirești, Cristian Dragomir, predă matematică și TIC de 11 ani. Se caracterizează ca fiind o persoană creativă și dinamică, cu gândire strategică și bune abilități de comunicare. Este licențiat în Matematică-Informatică la Universitatea „Valahia” din Târgoviște, are două masterate în Managementul proiectelor și Matematică didactică (obținute la aceeași universitate) și are gradul didactic I.  

Ioana Alexe este profesoară de matematică și fizică la Școala Gimnazială Dragomirești din 2014. Și-a început cariera didactică în urmă cu aproximativ 32 de ani. Este absolventă a Universităților „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și „Valahia” din Târgoviște și deține un master în Politici de management în Educație.  A obținut gradul didactic I în 1998. 

Date de contact

Școala Gimnazială Dragomirești, județul Dâmbovița

Pagină oficială Facebook: https://www.facebook.com/Scoala.Gim.Dragomiresti/

E-mail: sc.dragomiresti[at]yahoo.com

Telefon: +40245236078

Director: Cristian Dragomir

***
Școala Gimnazială Dragomirești, județul Dâmbovița, este una din cele 10 școli selectate în ediția a III-a Digitaliada.