Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2017-2018


Comuna Vînători-Neamț, județul Neamț

Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau”, Vînători-Neamț

Școala din Vînători este caracterizată printr-un ethos înalt și are ca misiune „porți deschise” pentru toți elevii, indiferent de naționalitate, etnie sau religie. Clasele au fost dotate cu materiale vizuale care au fost realizate de către profesori.

Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau”, Vînători-Neamț

FOTO: Liceul Tehnologic


Clasele sunt dotate pentru fiecare disciplină în parte, cu materiale electronice și planșe care contribuie la formarea elevilor.  

Despre localitate

Atestată documentar din cele mai vechi timpuri, zona comunei Vînători Neamț a fost atractivă pentru populație datorită suprafețelor de pășuni, fânețe și păduri. Legenda spune că regii unguri au trimis cavalerii teutoni să apere granițele regatului împotriva cumanilor și tătarilor. În perioada 1210-1220, cavalerii au construit Cetatea Neamț aflată în imediata vecinătate a comunei Vînători și au guvernat regiunea.

Despre școală

Școala de Arte și Meserii Vînători Neamț este o școală cu tradiție, înființată în 1885 de Arhimandritul Chiriac Nicolau de la Mănăstirea Neamț, pentru locuitorii comunei Vînători. La început, populația comunei a învățat în cinci școli de pe întregul ei teritoriu: una în centrul satului „Școala de Arte și Meserii” și alte cinci școli aflate la 2-5 kilometri distanță de școala de meserii.

Liceul Tehnologic Vînători – Neamț în imagini

Directorul școlii: Un om cu respect pentru profesie și libertate de exprimare. „Eu consider că educatia digitală va fi educația viitorului și de aceea tehnologizarea claselor de elevi este necesară”, declară Elena Petrariu, directorul Liceul Tehnologic Vînători. 

Povestea Digitaliada

Calitatea actului educațional depinde de măiestria dascălului care coordonează procesul educativ, de bună pregătire teoretică și practică, de creativitatea lui, de metodele și mijloacele didactice selectate. Datoria asumată a profesorilor de la Vînători este să îi pregătească pe copii pentru viață.

„Conexiunile pe care partea teoretică le are cu viața reală sunt nenumărate. Când predăm la matematică elemente de algebră și geometrie „evadăm” din sala de clasă. În echipe, dotați cu instrumentele necesare, ieșim cu elevii în curtea școlii, măsurăm gardul, curtea, accesăm tutoriale pe internet și folosim și pentru alte discipline laboratorul de informatică”, povestește profesoara de mate. Digitaliada este, în acest context, cea mai bună și ușoară variantă de a pune în aplicare cunoștințele teoretice.

Prin proiectul Digitaliada, școala a primit 30 de tablete complet echipate cu aplicații digitale educative, un laptop, un videoproiector și ecran de proiecție.

Profesorii de matematică și T.I.C.

„Valorile școlii noastre sunt responsabilitatea, corectitudinea și respectul reciproc. Învățământul digital pornește de la nevoia de interactivitate în educație, comunicare între elevi și profesori pentru a obține, astfel, rezultate deosebite”, susține Elena Petrariu, directorul Liceului Tehnologic Vînători.

Organizatorii programului Digitaliada au apreciat aceste valori și au ales Liceul Tehnologic Vînători pe lista celor 20 de școli din ediția 2017-2018. „Participarea la Digitaliada este o oportunitate de a crea experiențe de predare-învățare-evaluare care combină metodele pedagogice tradiționale cu ultimele descoperiri tehnologice moderne”, declară Elisabeta Florean, profesoara de matematică de la Vînători.     

Galerie video interviuri: Liceul Tehnologic Vînători-Neamț

   

 Date de contact

Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau”, Vînători-Neamț, județul Neamț
E-mail: scprofvanatori[at]yahoo[dot]com
Telefon fix: +40233251004
Director: Elena Petrariu

***

Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau”, Vînători-Neamț, județul Neamț, este una din cele 20 școli selectate în ediția a II-a Digitaliada.