Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2017-2018


Sântandrei, județul Bihor

Școala Gimnazială nr. 1 Sântandrei

Școala din Sântandrei promovează educația de calitate și egalitatea de șanse oferind fiecărui elev un climat optim dezvoltării intelectuale și personale.

Școala Gimnazială nr. 1 Sântandrei

FOTO: Școala Gimnazială Nr. 1 Sântandrei


Totodată, școala oferă elevului posibilitatea de a-și dezvolta competențele, înzestrându-l cu putere de adaptare și flexibilitate la schimbările impuse de o societate dinamică.

Despre localitate

Zona a fost locuită încă din cele mai vechi timpuri, o demonstrează dovezile arheologice descoperite pe teritoriul localității Sântandrei. Cercetările arheologice întreprinse între anii 1899-1911 au scos la lumină un număr de 41 de fragmente de ceramică din neolitic, 35 fragmente de vase ceramice și șase vase de lut întregi.

Despre școală

Despre școala din comună nu se cunosc prea multe informații, dar astăzi elevii învață într-o clădire nouă și modernă.

Școala Gimnazială nr. 1, Sîntandrei în imagini

Directorul școlii: „Misiunea mea în viață este cea de profesor, fiind mereu aproape de elevii mei, întinerind cu fiecare început de an școlar”, susține Elena-Stela Duma, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Sântandrei, județul Bihor. În fața unei astfel de descrieri și unui asemenea demers în viață, nu poți decât să spui: „Jos pălăria!”

Povestea Digitaliada

Părinții și profesorii de la Sântandrei au realizat, acum mai bine de 10 ani, cât de important este calculatorul în educația copiilor. Așa că au început să ia măsuri și să încheie parteneriate care să aducă fie echipamente, fie know-how. De partea cealaltă, elevii au dovedit că educația digitală le este utilă. Îi ajută să înțeleagă mai ușor termeni și noțiuni noi, sunt mai atenți și nu mai lipsesc de la ore.

„Consider că pentru un dascăl, procesul de învățare trebuie să aibă loc pe tot parcursul vieții. Privit din această perspectivă, proiectul Digitaliada reprezintă pentru mine și elevii mei, o adevărată provocare, o oportunitate care facilitează învățarea prin metode interactive”, afirmă Sorin Ban, profesor de matematică la școala din Sântandrei. 

Prin proiectul Digitaliada, școala a primit 35 de tablete complet echipate cu aplicații digitale educative, un laptop, un videoproiector și ecran de proiecție.

Profesorii de matematică și T.I.C.

Indiferent ce părere am avea despre noile tehnologii, ele reprezintă, cu siguranță, viitorul. Astăzi tehnologia digitală face partea din viața noastră de zi cu zi, iar educația digitală trebuie încurajată și susținută. „Educația digitală înseamnă predarea și învățarea matematicii cu ajutorul noilor tehnologii, înseamnă revoluționarea învățământului românesc, atragerea elevului, dar și a dascălului către școală”, concluzionează domnul profesor Sorin Ban.

Atragerea elevilor, dar și a profesorilor către școală este un demers pe care îl susține și doamna profesor de TIC, Maria Ilie: „Proiectul Digitaliada ne dă posibilitatea să ne familiarizăm cât mai repede posibil cu educația digitală, fiind educația spre care ne îndreptăm în mod cert, cu pași repezi”.

Galerie video interviuri: Școala Gimnazială Nr.1 Sântandrei


Date de contact

Școala Gimnazială nr. 1 Sântandrei
E-mail: scoala.sintandrei[at]yahoo[dot]com
Telefon: +40259440032
Director: Elena-Stela Duma

***

Școala Gimnazială nr. 1 Sântandrei, județul Bihor, este una din cele 20 școli selectate în ediția a II-a Digitaliada.