Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2017-2018


Satchinez, județul Timiș

Școala cu clasele I-VIII Satchinez

Școala din comuna Satchinez își propune să ofere o educație la standarde de calitate pentru fiecare elev, indiferent de etnie, de religie și de statutul social, stimulând creativitatea, dezvoltarea personalității și integrarea în viața socială.

Școala cu clasele I-VIII Satchinez

FOTO: Școala Satchinez


Despre localitate

Prima atestare documentară a localității Satchinez datează din anul 1230, când apare menționat cu numele Kenaz. Băștinașii îi spuneau și „Chinezu”. Pe listele de dijmă papală, din 1330, apare cu numele Kenes și aparținea de județul Cenad. Istoria medievală a localității este marcată de personalitatea lui Pavel Chinezu, luptător activ pentru apărarea independenței care a consolidat cetatea de aici și s-a remarcat în lupta antiotomană. 

 

Despre școală

În 1786 localitatea este colonizată cu germani, dar românii rămân majoritari. În anul 1997 au fost comemorați 665 ani de atestare documentară oficială a localității Satchinez. Istoria a fost cea care a încărcat locurile, școala din comună ducând mai departe determinarea înaintașilor.

Școala Gimnazială Satchinez în imagini

Directorul școlii: O persoană onestă, hotărâtă, cu capacitate mare de muncă. „ Pentru mine, participarea școlii în cadrul Digitaliadei înseamnă să ofer, atât elevilor noștri, cât și colegilor mei, o educație performantă și la standard cât mai ridicat de tehnologizare”, a declarat Liliana Călianu, directorul școlii Satchinez, județul Timiș.

Povestea Digitaliada

„Educația digitală reprezintă viitorul în educația copiilor noștri”. Acesta este crezul cu care profesorii de la Satchinez au aplicat la programul Fundației Orange. Au avut emoții, au știut că este o competiție mare, dar i-a întărit ideea de a învăța ceva nou pentru a putea, la rândul lor, să ofere noutate și actualitate elevilor la clasă.

Prin proiectul Digitaliada, școala a primit 32 de tablete complet echipate cu aplicații digitale educative, un laptop, un videoproiector și ecran de proiecție.

Profesorii de matematică și T.I.C. 

Pentru profesorii din Școala Gimnazială Satchinez dezvoltarea personală este cheia pentru a fi mereu prezenți cu ceva nou în fața elevilor. După zeci de ani la catedră, dascălii de aici sunt încântați de tehnologie și de ușurința cu care pot preda acum elevilor la ore. „În era cunoașterii și a informatizării educația digitală și folosirea mijloacelor informatice în lecțiile de matematică nu mai pot  fi neglijate. De aceea, se impun metode noi și logistică modernă pentru a putea folosi aplicațiile special create pentru studiul matematicii”, consideră profesorul de mate, Ilie Ivașca.

Atitudinea pozitivă și abilitatea de a-i înțelege pe elevi sunt punctele forte ale doamnei profesor Stana Gavrilovici. „Implementarea proiectului Digitaliada în școala noastră, va ajuta la formarea, instruirea, dezvoltarea  și perfecționarea noastră ca profesori. Și noi trebuie să fim instruiți, pentru a putea instrui mai departe”, susține doamna profesor. 

Galerie video interviuri: Școala cu clasele I-VIII Satchinez


Date de contact

Școala cu clasele I-VIII Satchinez, județul Timiș
Adresă website: www.scoalasatchinez.ro 
E-mail: sc_satchinez[at]yahoo[dot]com
Telefon fix: +40256379501
Director: Liliana Călianu

***

Școala cu clasele I-VIII Satchinez, județul Timiș, este una din cele 20 școli selectate în ediția a II-a Digitaliada.