Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2017-2018


Corbii Mari, județul Dâmbovița

Școala Gimnazială Corbii Mari

Școala Gimnazială Corbii Mari este locul în care fiecare elev poate progresa în raport cu potențialul propriu, fiindu-i respectată individualitatea.

Școala Gimnazială Corbii Mari

FOTO: Școala din Corbii Mari


Elevii sunt implicați în numeroase activități extracurriculare, ascultă muzică în pauze și le este respectată opinia, idealul urmărit fiind transformarea instituției într-un spațiu primitor, în care elevii participă activ la propria formare.

Despre localitate

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna Corbii Mari făcea parte din plasa Neajlovul a județului Vlașca și era formată din satele Corbii Mari și Podu Corbeanca, cu o populație totală de 958 de locuitori. În comună funcționa o biserică zidită în 1859 și o școală mixtă cu cinci clase, frecventată în anul 1888 de 64 de elevi, dintre care 26 fete. La acea vreme, pe teritoriul actual al comunei erau organizate și comuna Patruzeci de Cruci, formată din cătunele Patruzeci de Cruci, astăzi localitatea Petrești și Moara din Groapă, cu o populație de 518 locuitori. Aici funcționau 2 biserici, o școală cu 67 de elevi, o moară și o piuă pe Neajlov.

Despre școală

Cei 115 elevi de la nivel gimnazial sunt implicați în numeroase activități extracurriculare, ascultă muzică în pauze și le este respectată opinia, idealul urmărit fiind transformarea instituției într-un spațiu primitor, în care elevii participă activ la propria formare. Școala cu clasele I-VIII Corbii Mari a primit, prin intermediul Digitaliada, 27 de tablete complet echipate, un laptop, un videoproiector și ecran de proiecție. 

Școala Gimnazială Corbii Mari

Directorul școlii: Ambițios, pregătit pentru schimbare, hotărât. „Consider că mă caracterizează ambiția de a schimba lucrurile în bine, adaptabilitatea în situații noi, puterea de muncă și faptul că aici, la școală, formăm o echipă, în adevăratul sens al cuvântului”, susține doamna Mădălina Ilinca Pătrașcu, directorul Școlii Gimnaziale Corbii Mari.

Despre Digitaliada

Pentru școala din micuța comună din Dâmbovița, accesul la învățământ digitalizat este un vis împlinit. Corpul profesoral face tot ce îi stă în putință pentru a le aduce elevilor mereu ceva nou și atractiv la clasă pentru susținerea și explicarea noțiunilor pe care le predau. „Digitaliada este o oportunitate deosebită pentru elevii mei. Am certitudinea că aplicațiile de care vor beneficia elevii și laboratorul digital realizat vor contribui real la apropierea elevilor de matematică, făcând-o mai accesibilă. În ceea ce privește TIC, elevii vor asimila ușor și plăcut noțiuni indispensabile profilului dezirabil al individului din secolul XXI.”, Mădălina Ilinca Pătrașcu, director. 

Profesorii de matematică și T.I.C

„Ca profesor de matematică-informatică, am văzut în Digitaliada o oportunitate deosebită pentru elevii mei să considere matematica mai atractivă și mai accesibilă.”, Aura Bardeș, director adjunct, profesor matematică -TIC. Doamna Bardeș este doctor în Matematică, titlu științific obținut la Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea din București și deține un master în Algebră și Teoria numerelor. Este o persoană dinamică și creativă, cu o gândire strategică. 

„Educația digitală reprezintă calea prin care școala ține pasul cu schimbările societății în secolul XXI.”, Luminița Preoteasa, profesor matematică-fizică la școala Corbii Mari. Are gradul didactic I și a urmat numeroase cursuri de formare profesională continuă.

Galerie video interviuri: Școala cu clasele I-VIII Corbii Mari


Date contact: 

Școala Gimnazială Corbii Mari, județul Dâmbovița
E-mail: scoalacorbiimari[a]yahoo[dot]com 
Telefon: +40245716129
Director: Mădălina Ilinca Pătrașcu
Director adjunct: Aura Bardeș 

***

Școala cu clasele I-VIII Corbii Mari, județul Dâmbovița, este una din cele 20 școli selectate în ediția a II-a Digitaliada.