Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2017-2018


Vlădești, județul Argeș

Școala Gimnazială nr. 1 Vlădești

Pentru echipa de profesori de la Școala nr. 1 Vlădești, educația digitală înseamnă prezent, dar mai ales viitor în activitatea didactică.

Școala Gimnazială nr. 1 Vlădești

FOTO: Corpul profesoral, Școala Gimnazială nr. 1 Vlădești, comuna Vlădești, județul Argeș


Despre localitate

La 45 de kilometri de Pitești se află Vlădești, o comună cu peste 3.000 de oameni. Diferiți. Diferiți din punct de vedere al etniei, al religiei, al stilului de viață. Atestată documentar în hrisovul emis de cancelaria domnească a lui Vlad Dracul la 23 august 1437, astăzi comuna atrage proiecte demne de secolul 21 – modernizare drumuri, modernizare rețea electrică, reabilitarea, modernizarea și dotarea școlilor cu tehnologie de ultimă generație. Dar atractivitatea și investitorii întârzie, totuși, să apară.

Despre școală

Școala Gimnazială Nr. 1 din Vlădești ține pasul cu tehnologia, dar oful cel mai mare este abandonul școlar, doar 121 de elevi în anul școlar 2016 - 2017. Instituția are șapte săli de clasă, două laboratoare, o sală de calculatoare și o bibliotecă.

Investițiile Autorităților Locale și ale mai multor asociații mențin școala din Vlădești printre cele mai dotate din zonă, cu drag de educație și cu profesori cărora le pasă. Cu toate acestea, școala se confruntă cu problema absenteismului sau abandonului școlar.

Școala Gimnazială nr. 1 Vlădești în imagini

Povestea Digitalida

Digitaliada este cel mai nou demers al corpului profesoral al Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Vădești. Pentru anul școlar 2016 – 2017, în încinta școlii un centru informatic va fi dotat cu 32 de tablete individuale, laptop, videoproiector și ecran de proiecție.

Conducerea școlii speră că astfel îi va atrage și îi va ține pe copii la școală, indiferent de etnie sau resursele de acasă.

Profesorii de matematică și T.I.C.

De 30 de ani, prof. Gheorghe Căciulă predă matematică elevilor din Vlădești. Este absolvent al Facultății de Matematică, Universitatea București și al mai multor cursuri de formare și perfecționare în domeniul digital. Vorbește germană și franceză fluent și are certificat digital. Curiozitatea și nevoia de a aduce noi moduri de predare la clasă l-a motivate să acumulat multe cunoștințe în folosirea tehnologiei și conținutului digital pe care este nerăbdător să le pună în practică alături de elevii săi din mediul rural.

Matematică predă și doamna Petruța Comănescu. Pentru dânse educația digitală reprezintă pasul înainte, evoluția. „Consider că educația digitală este un pas înainte în predarea unei materii vechi de mii de ani - matematica, prin corelarea acesteia cu noile tehnologii”.

Simona Isache este profesor de T.I.C. la Vlădești și se pregătește permanent pentru a ține pasul cu tehnologia. Nu pentru sine, ci pentru a putea să predea elevilor la clasă folosindu-se de conținutul digital educațional. În plus, pentru că este o persoană hotărâtă și implicate s-a implicat în completarea dosarului de participare și a sperat ca școala să fie printre cei selectați. Spune că o caracterizează, în primul rândul, faptul că iubește copii, de care este foarte apropiată. De asemenea, consideră că este corectă și conștiincioasă.

Alături de echipa de cadre didactice cu ștate vechi în școală se află și informaticianul Luca Paul Octav care va preda, începând din 2017, cursul obligatoriu de TIC, de la clasa a V-a. Întreaga echipă este pregătită să ofere copiilor cele mai moderne metode de predare, prin participarea la Digitaliada.

Galerie video interviuri: Școala Gimnazială Nr. 1 Vlădești

  

Date de contact

Școala Gimnazială nr. 1 Vlădești, Argeș
Str. Principală, nr. 671
Telefon/Fax: +40248/547813
Adresă website: scoalavladesti.webs.com
E-mail: scoala_vladesti[at]yahoo[dot]com
Director: Veronica-Luciana Lungu

***

Școala Gimnazială nr. 1 Vlădești, județul Argeș, este una din cele 20 școli selectate în ediția a II-a Digitaliada.