Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2017-2018


Băișoara, județul Cluj

Școala Gimnazială "Mircea Luca" Băișoara

Școala Gimnazială "Mircea Luca" este o instituție care oferă oportunități fiecărui elev. Este un fel de casă, unde conviețuiesc în armonie elevi și profesori sub atenta supraveghere a părinților care știu că este locul potrivit pentru copiii lor.

Școala Gimnazială "Mircea Luca" Băișoara

FOTO: Doamna director alături de elevi ai școlii


La această școală, copiii vor deveni adulți bine pregătiți, cu deschidere spre tot ceea ce înseamnă nou.

Despre localitate

Prima menționare documentară a satului Băișoara este din 1426. Pe Harta Iosefină a Transilvaniei, din 1769-1773, satul Băișoara apare sub numele de K. Bánya, ceea ce înseamnă Kisbánya, adică Baia Mică, cu referire la activitățile miniere locale din trecut. Astăzi, localitatea este o stațiune montană căutată din ce în ce mai des. La Băișoara se pot practica diverse sporturi și jocuri, baza rămânând, însă, sporturile montane, pentru practicarea cărora există în zonă vaste posibilități, în special pentru drumeție, schi alpin, schi de tură, ciclism montan, parapantă, în mai mică măsură schi fond, alpinism și speologie.

 

Despre școală

Școala este una implicată în societate, cu un crez asumat de toți profesorii Școlii Gimnaziale "Mircea Luca" Băișoara: „Este ușor să înveți a merge. Important este încotro te îndrepți. Știm că nu toți copiii sunt la fel, de aceea, noi, împreună cu familia ta, te călăuzim spre reușită și împlinire, căci tu ne reprezinți!”. 

Școala cu clasele I-VIII din Băișoara în imagini

Directorul școlii, un om pasionat de ce face și cu mare drag de copii: „Sunt o persoană dedicată profesiei de dascăl, îmi iubesc elevii și îmi place extraordinar de mult să fiu în pas cu tot ce este nou în orice domeniu. Munca alături de elevii mei îmi dă senzația că sunt mereu la școală, în bancă, nu la catedră”, declară doamna Lucreția Presecan, directorul Școlii Gimnaziale "Mircea Luca" din Băișoara, județul Cluj. 

Prin proiectul Digitaliada, școala a primit 28 de tablete complet echipate cu aplicații digitale educative, un laptop, un videoproiector și ecran de proiecție.

Povestea Digitaliada

Evoluția se produce doar atunci când există voință. La școala din Băișoara, dorința profesorilor de a da o educație completă elevilor i-a făcut pe aceștia să caute proiecte care aduc valoare adăugată actului didactic. „Educația digitală înseamnă pentru mine o alternativă, o modalitate de a le oferi elevilor o educație de calitate cu mijloace ale noii generații, care nu este alta decât generația digitală”, susține directorul școlii. 

Profesorii de matematică și T.I.C.

Pentru profesorul de matematică din școala de la Băișoara, Digitaliada este o oportunitate de a învăța și a aplica mult mai ușor metodele moderne de a preda elevilor la clasă. „Este evident, foarte mulți oameni folosesc astăzi internetul. Din păcate, mulți nu știu să-l folosească într-un mod util și constructiv. De aceea, consider că este foarte important ca educația să se facă din școală, elevii să fie educați în această direcție. În plus, avem acum la dispoziție metode moderne de a preda, metode care cu siguranță vor dezvălui o latură mai atractivă a matematicii”, consideră doamna Nicoleta Duma, profesor de matematică.

”Stop whishing, start doing” - un demers simplu care pune în mișcare un adevărat dascăl. „Educația digitală reprezintă răspunsul pe care trebuie să îl dăm noi, dascălii, unei generații care s-a născut în epoca tehnologiei, care respiră, de dimineață și până seara, prin intermediul laptop-ului sau al tabletei”, susține profesorul deTIC, Narcisa Moncea.

Galerie video interviuri: Școala Gimnazială "Mircea Luca" Băișoara


Date de contact

Școala Gimnazială "Mircea Luca" Băișoara
Adresă website: www.scoalabaisoara.ro 
E-mail: scoalabaisoara[at]yahoo[dot]com
Telefon: +40264333268
Director: Lucreția Presecan

***

Școala Gimnazială "Mircea Luca" Băișoara, județul Cluj, este una din cele 20 școli selectate în ediția a II-a Digitaliada.