Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2017-2018


Dudești, județul Brăila

Școala Gimnazială Dudești

La școala din Dudești profesorii sunt conștienți că tehnologia este necesară în acumularea unor cunoștințe noi și pentru formarea unor deprinderi care să permită elevului să se adapteze cerințelor unei societăți aflată într-o permanentă evoluție.

Școala Gimnazială Dudești

FOTO: Deschidere de an școlar la Dudești


Elevii trebuie să fie pregătiți pentru schimbări, să le întâmpine cu entuziasm, nu cu frică și rezistență, acesta fiind și principalul motiv pentru care profesorii din Dudești au înscris școala în proiectul Digitaliada.

Despre localitate

Pe teritoriul actual al comunei Dudești, funcționa la sfârșitul secolului al XIX-lea comuna Tătaru, formată doar din satul ei de reședință, cu o populație de 1.470 de locuitori. În comună exista o biserică fondată în 1830 și o școală mixtă. În 1925, comuna Tătaru era formată tot din satul Tătaru și avea 2.598 de locuitori. Satul Dudești s-a înființat mai întâi cu numele de Nicolești-Jianu, după 1925, iar în 1931 constituia o comună de sine stătătoare, comuna Tătaru fiind desființată și inclusă în comuna Dudești.

Despre școală

Într-o școală cu o istorie de câteva secole, astăzi calculatorul este necesar în acumularea unor cunoștințe noi și formarea unor deprinderi care să permită elevului să se adapteze cerințelor unei societăți aflată într-o permanentă evoluție.

Școala Gimnazială Dudești, în imagini

Directorul școlii: A început în 1996, ca profesor suplinitor la Școala din Roșiori, Brăila. Este licențiată în matematică și informatică la Universitatea „Petrol-Gaze” Ploiești. Din 2011, predă matematică și este directorul Școlii Gimnaziale Dudești. „Educația digitală va aduce elevilor o mai bună dezvoltare a capacităților de comunicare, crearea de situații problemă cu valoare stimulativă și motivațională pentru elevi sau cu statut de instrument de testare al nivelului cunoștințelor și abilităților însușite”, declară Daniela-Rodica Orășanu, director și profesor matematică în școala din Dudești. 

Povestea Digitaliada

Profesorii de la Dudești, Brăila, au înțeles că proiectele și parteneriatele public-privat pot ajuta considerabil la dotarea școlii. Elevii folosesc calculatoarele din laboratorul de informatică ori de câte ori profesorul consideră că lecția desfășurată se poate adapta predării cu ajutorul calculatorului, iar acest lucru este posibil pentru că la Dudești există un laborator dotat cu calculatoare, dar care au îmbătrânit de ceva vreme.

Digitaliada este aerul proaspăt de care profesorii și elevii de aici aveau nevoie: tablete, proiecte didactice, aplicații online, acces la internet. Prin proiectul Digitaliada, școala a primit 26 de tablete complet echipate cu aplicații digitale educative, un laptop, un videoproiector și ecran de proiecție.

Profesorii de matematică și T.I.C.

Profesorii de la Dudești utilizează laptop-ul si videoproiectorul pentru prezentări PPT la clasă, redactarea altor materiale necesare desfășurării activităților didactice, tutoriale, sesiuni de formare. Acolo unde interesul este dat de nevoia de evoluție și dezvoltare, se vede și la clasă. „Este știut faptul că folosirea metodelor digitale este la început de drum în țara noastră, dar acest lucru nu ne împiedică să sperăm că și copiii noștri pot beneficia de avantajele lor: dezvoltarea creativității și a unei atitudini critice și reflexive față de informația disponibilă”, susține Răzvan-Ștefan Dumitru, profesor TIC.

Profesorul de matematică, este de părere că educația digitală va aduce elevilor o mai bună dezvoltare a capacităților de comunicare. „Cu ajutorul tehnologiei vom putea crea situații problemă cu valoare stimulativă și motivațională pentru elevi sau cu statut de instrument de testare a nivelului cunoștințelor și abilităților însușite”, adaugă doamna Danielei-Rodica Orășanu.

Galerie video interviuri: Școala Gimnazială Dudești


Date de contact

Școala Gimnazială Dudești, județul Brăila
E-mail: scoaladudesti[at]yahoo[dot]com 
Telefon: +40239663416
Director: Daniela-Rodica Orășanu

***

Școala Gimnazială Dudești, județul Brăila, este una din cele 20 școli selectate în ediția a II-a Digitaliada.