Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2017-2018


Pogonești, județul Vaslui

Școala Gimnazială „Dimitrie Negruțiu”, Pogonești

Școala Gimnazială „Dimitrie Negruțiu” Pogonești, județul Vaslui, este o școală mică, dar cu „suflet mare”. Aici cadrele didactice se dedică creșterii nivelului de educație prin realizarea unor activități variate și atrăgătoare pentru elevi.

Școala Gimnazială „Dimitrie Negruțiu”, Pogonești

FOTO: Școala din comuna Pogonești


Atât elevii, cât și cadrele didactice se dedică creșterii nivelului de educație prin realizarea unor activități cât mai variate și cât mai atrăgătoare pentru beneficiarii principali ai actului educațional - elevii. 

Despre localitate

Pe la 1900, comuna Pogonești făcea parte din Județul Tutova. Satul Pogonești forma comună împreună cu cătunele Belcești, Polocinul de Sus și Polocinul de Jos și avea o populație de 612 locuitori care trăiau în 175 de case. Pe teritoriul comunei existau două biserici, o școală, înființată în 1874, și o moară cu aburi. Bugetul anual al comunei era de 7.475 lei. După 1950, odată cu venirea la putere a regimului comunist, comuna s-a desființat, satele componente intrând în administrarea comunei Ivești. În urma rezultatelor referendumului din anul 2003, comuna Pogonești a fost reînființată, legea fiind adoptată de Camera Deputaților în ședința din 4 noiembrie a aceluiași an.

 

Despre școală

Prima atestare documentară în arhiva școlii este un ștat de redristribuire datat 12 octombrie 1874 și îl privește pe Dumitru Negruțiu. Principalul motiv pentru care profesorii de la Pogoneși doresc să participe la derularea acestui proiect inovator, îl reprezintă dorința de a-și perfecționa tehnica de lucru cu echipamentele lT și de a oferi accesul la acestea unor elevi cu posibilități materiale limitate, ținând cont de faptul că acesta se adresează elevilor din mediul rural.

Școala Gimnazială Pogonești în imagini

Directorul școlii: O persoană perseverentă, dornică de a le demonstra elevilor că pot realize multe lucruri frumoase în viață dacă își doresc. „Este relevant să participăm la Digitaliada pentru că astfel putem ajuta elevii să își perfecționeze folosirea noilor tehnologii”, susține Cristina Păvălescu, directorul Școlii Gimnaziale Pogonești. 

Despre Digitaliada

O școală care se remarcă, la nivel național, cu activitățile desfășurate și prin rezultatele deosebite obținute de elevi, are datoria să țină pasul cu evoluția tehnologică. „Pentru mine, educația digitală înseamnă educarea elevilor în vederea utilizării noilor tehnologii digitale facilitându-se astfel accesul la informație”, afirmă directorul școlii.

Prin proiectul Digitaliada, școala a primit 26 de tablete complet echipate cu aplicații digitale educative, un laptop, un videoproiector și ecran de proiecție.

Profesorii de matematică și T.I.C. 

Pentru corpul de profesori Digitaliada înseamnă speranță, viitor, reușită pentru elevii din zonă. „Educația digitală reprezintă viitorul, viitorul elevilor pe care îi educăm, calea spre descoperirea unor lumi nebănuite și surprinzător de interesante”, susține Luminița Podoleanu, profesor de TIC.

Pentru profesorul de matematică, proiectul Digitaliada este relevant „deoarece pot oferi elevilor mei toate cunoștințele pe care le voi acumula în domeniul tehnicii digitale, vom reorganiza orele de matematică”, declară Liliana Alistar. 

Galerie video interviuri: Școala Gimnazială Pogonești


Date de contact

Școala Gimnazială „Dimitrie Negruțiu”, Pogonești
E-mail: scoalapogonesti[at]yahoo[dot]com
Telefon fix: +40235428208
Director: Cristina Păvălescu

***

Școala Gimnazială „Dimitrie Negruțiu” Pogonești, județul Vaslui, este una din cele 20 școli selectate în ediția a II-a Digitaliada.