Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


Baia Sprie, județul Maramureș

Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie

Filozofia Liceului Tehnologic de Transport Auto, Baia Sprie implică o abordare pro-activă și valorizarea abilităților diverse pentru a asigura o experiență educațională relevantă pentru copii și tineri.

Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie

Despre școală:

Liceul Tehnologic de Transporturi Auto este situat ı̂n orașul Baia Sprie, unul din fostele orașe miniere ale județului Maramureș pe DN 18, șoseaua care leagă Baia Mare de Maramureșul istoric. Baia Sprie a fost un oraș mono-industrial, iar închiderea minelor a afectat locuitorii și familiile din comunitate, aceștia căutând locuri de muncă mai ales în străinătate. Școala oferă atât educație generală ı̂n limba română și limba maghiară, liceu specializarea științe sociale, cât și formare pentru adolescenți ı̂n domeniul mecanicii, nivel de calificare 3 – școala profesională. Cadrele didactice sunt motivate și foarte deschise spre inovare și abordări diverse ale procesului educațional.

Despre oraș:

Baia Sprie este un oraș din județul Maramureș, Transilvania, România. A fost unul dintre centrele miniere importante din Maramureș. O activitate minieră în regiunea localității este semnalată deja în epoca bronzului. Exploatarea aurului și argintului este amintita prin anii 1141 la colonizarea sașilor în regiune. În anul 1329 localitatea este atestată sub numele de Mons Medius. În anul 1774 este publicată prima cercetare științifică a exploatării de minereuri.

Despre Digitaliada:

Într-o eră digitală, în care telefoanele și gadget-urile sunt familiare majorității copiilor și tinerilor este necesar să aducem educația în acest context și format dacă dorim o educație relevantă, adaptată vremurilor în care trăim și elevi implicați activ în propria dezvoltare. Liceul Tehnologic de Transporturi Auto își dorește folosirea de resurse digitale de calitate care să vizeze predarea dar și evaluarea, precum și crearea de materiale digitale prin colaborarea profesorilor de diferite discipline, astfel încât conținuturile utilizate să fie interdisciplinare și actuale.

Alături de Digitaliada vom avea contextul adecvat pentru a valorifica creativitatea, gândirea critică în selectarea resurselor educaționale disponibile online, spiritul de echipă, colaborarea și comunicarea constructivă, abilități necesare în secolul 21. Oportunitatea oferită prin proiectul Digitaliada aduce beneficii atât elevilor – prin utilizarea materialelor digitale interactive pentru diverse discipline, dezvoltarea abilităților de codare și dezvoltare personală, cât și profesorilor care vor face parte dintr-o comunitate care oferă cursuri acreditate întâlniri regionale și schimb de experiență în folosirea noilor tehnologii și a metodelor digitale de predare, consolidare și evaluare.

Contact:

autobaiasprie.ro