Fundația Orange

Școlile Digitaliada 2022-2023


Suceava, județul Suceava

Liceul Teoretic Filadelfia Suceava

Liceul Teoretic Filadelfia din Suceava își concentrează eforturile pe dezvoltarea personală a elevilor, aspirând spre excelență academică, prin caracter și spiritualitate.

Liceul Teoretic Filadelfia Suceava

FOTO: Liceul Teoretic Filadelfia din Suceava


Despre școală:

Liceul Teoretic Filadelfia din Suceava se distinge prin capacitatea de a aborda metode alternative de lucru la clasă, iar reacțiile părinților au fost dintre cele mai pozitive, de aceea sunt determinați să continue pe calea digitalizării procesului educațional.

Profesorii de la Filadelfia consideră că rolul unui cadru didactic este de a ajuta elevul să deprindă competențe, lăsând deoparte metodele care livrau doar informații. Aceștia își doresc să poată implementa la nivelul școlii cât mai multe proiecte utile atât în procesul de predare la clasă, cât și în afara școlii.

Poziția școlii în proximitatea pădurii, la marginea orașului conferă un mod aparte de a impulsiona elevii spre o autentică raportare la natură. Încă de la înființarea școlii, din 2002, școala a demarat proiecte sociale de integrare a copiilor din zone defavorizate, în speță din zona Vasluiului, care au avut șansa de a-și construi un viitor prin resursele oferite. Școala se bucură de statutul de Școală Europeană.

Despre oraș:Suceava este un oraș din nord-estul României, în regiunea istorică Moldova. A fost capitala țării lui Ștefan cel Mare, o figură importantă în istoria românilor, care a întărit cetatea suficient cât să poată să țină piept unui atac condus de sultanul Mahomed II, cuceritorul Constantinopolului. Orașul are doua tipuri de zone geografice: dealurile și pasiunile văii râului Suceava, și este un excelent punct de pornire pentru calatorii către multe atracții istorice, culturale și naturale în regiunea Bucovina.Despre Digitaliada:

Pasionați de educație, Liceul Teoretic Filadelfia își dorește să facă din spațiul său un loc potrivit pentru a îmbina, într-o rețetă de succes, teoria cu practica în ceea ce privește educația elevilor.

Implicată fiind în multe proiecte educative, științifice, atât în țară cât și în afara ei, aspir la un viitor mai bun al societății românești prin promovarea științei în rândurile celor mai tineri, dezvoltarea școlii Filadelfia în ansamblul său cu aplecări spre tehnologie și cunoaștere. Mă gândesc și la Predarea Inovativă… În ziua de azi nu este suficient să întrebi elevii dacă știu ceva, ei trebuie să dovedească faptul că pot afla ceva, că pot face conexiuni cu acel ceva, și, în final, să-l folosească pentru a crea ceva nou. Tehnologia revoluționează sala de clasă prin faptul că ajută elevii să privească dincolo de pereții acesteia. A declarat, Prof. Magdalena Nichifor, director Liceul Teoretic Filadelfia, Suceava.

Contacte:

www.filadelfia.ro

Prof. Magdalena Nichifor, director Liceul Teoretic Filadelfia, Suceava.